Всекидневни, вдъхновени от морето

15/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 72 гласа
15/12/2014
Всекидневни, вдъхновени от морето

Прохладна лятна свежест и топло настроение през цялата година...кой не би искал да се наслаждава на това в дома си?

Интериорът в морски стил е подходящ за всички, които са влюбени в морето и лятото и не искат то да свършва, както и за онези, които харесват синьо, бяло и свежи меки тонове.

Вижте идеи за: спалня в морски стил, а тук ще ви покажем красиви и удобни всекидневни, докоснати от морския бриз.

Основния цвят е син, но би могъл да бъде заменен и от бял или бежов, а синьото да присъства само като акцент.

Актуални летни цветове са и тюркоазено, златисто, коралово.

Синият цвят създава усещане за защитеност и спокойствие, освен това лесно се комбинира с други цветове. За морския иинтериор класическа е комбинацията между синьо и бяло, но може да бъде съчетано също така с червено, бежово, зелено.

Всекидневната като стаята, в която прекарваме най-много време е особено подходяща за обзавеждане в морски стил, тъй като той предизвиква асоциации за релаксираща почивка на морския бряг, а кой не би искал да се чувства така ежедневно в собствения си дом?

Относно материалите, използвани при обзавеждането - за текстила заложете на лен, памук, конопени настилки, рогозки, а за мебелите и пода, най-добре на естествено дърво. Камъкът също би могъл да намери място в морския интериор.

Морските мотиви ще придадат автентична атмосфера на хола, те могат да бъдат поставени навсякъде – спасителни пояси, въжета, знамена, морски звезди, рапани, миди, корали, морски фар, възможностите са неограничени...

Ако не искате да променяте коренно итериора, а само да внесете свеж морски полъх, може просто да поставите малки аkценти за подчертаване. Например красив фенер, картина с морски мотиви, декоративни възглавнички в синьо и зелено ще придадат типично лятно топло настроение на хола.

Наситено тъмно синьо в комбинация с бежово ще създаде класически средиземноморски стил в хола. То е подходящо ако си падате по студената цветова гама, въпреки че винаги може да „затоплите” интериора с няколко акцента в червено или златисто.

Какъвто и нюанс или аксесоари да изберете, декорирането на дома ви в морски стил ще гарантира приятна свежа атмосфера, изпълнена с много лятно настроение и емоции.


Прохладна лятна свежест и топло настроение през цялата година...кой не би искал да се наслаждава на