Морско вдъхновение

19/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 26 гласа
19/10/2014
Тагове:
Морско вдъхновение

Искате ли да внесете свеж морски бриз у дома? Да си вземете частица от духа на лятото вкъщи и да сте постоянно заредени със слънчево настроение?

Тогава изберете морски стил за декорация на дома си.

Морската тематика е особено подходяща за спалнята. Именно защото цветовете на морския дизайн са синьо, зелено, тюркоазено, бежово и бяло, те действат успокояващо, което ги прави много предпочитани за спалнята.

Може да изберете различен нюанс на синьото. Светлия цвят създава топла, романтична атмосфера, пастелените нюанси внасят нотка прохлада, а ярките са жизнерадостни и зареждат с енергия.

Комбинацията на синьо с бели и сребристи нотки ще създаде приятна, спокойна и едновременно стилна обстановка. Добре ще се получи и ако два, три от аксесоарите в стаята са в ярко червено. Това биха могли да бъдат възглавнички на леглото, стол или ваза.

Други цветови акценти биха могли да бъдат в коралово, оранжево или розово. Най-добре да бъдат дискретно поставени и ненатрапчиви.

Райетата особено подхождат на морския дизайн. Ако помещението е по-голямо може да изберете раирани тапети или да боядисате стените на ленти. За по-малки стаи обаче по-добре оставете райетата за завеси или възглавнички, тъй като оптически свиват пространството.

Други актуални морски мотиви са корабни детайли (котви, пясъчен часовник, въжета, морски фар), вълни, морски обитатели, лодки, морски звезди. А защо не и собственоръчно направена декорация от, събраните от морето, мидички и рапани.

Най-подходящите мебели за морски интериор са от дърво, както и дървен под.


Искате ли да внесете свеж морски бриз у дома? Да си вземете частица от духа на лятото вкъщи и да сте