ТВ кът в дневната - идеи за разположение и дизайн

20/03/2019, 15:44:20
Оценка 4.3 от общо 3 гласа
20/03/2019
Тагове:
ТВ кът в дневната - идеи за разположение и дизайн

Телевизорът в хола не е просто уред като всички останали, а основен интериорен елемент. Той често се превръща в център на дневната. Гледайки телевизия вечеряме, говорим си, забавляваме се с приятели. Затова и с неговото позициониране се съобразява цялостния дизайн на хола.

Винаги съобразявайте размера на устройството с големината на стаята и с разстоянието, от което ще се гледа.

Къде да разположим телевизорът в дневната?

В ъгъла

Ъгловото разположение ви позволява да оптимизирате добре пространството е малката стая, да използвате ползотворно свободния ъгъл, а понякога е и единствения възможен вариант. Удачно е предимно за малки помещения.

В ниша

Разполагането на телевизора в ниша ще разчупи дизайна на дневната и ще й придаде модерно излъчване.

В мебел

Класическия вариант телевизора да се разполага на секцията все още е актуален. Така се пести пространство и се постига практично решение за компактни всекидневни.

На скрина

В случай, че разполагате с малък скрин в хола може да поставите телевизора върху него. Зад скрина пък има възможност да скриете кабелите.

Срещу прозореца

Понякога няма друг вариант освен да поставите телевизора срещу прозорците. За да избегнете неприятните ефекти просто използвайте щори или плътни завеси.

На преградна стена

В хола много често има изградени преградни стени между дневната зона и кухнята. Именно те са перфектното място за поставяне на телевизора, тъй като най – често са срещу меката мебел, от където ще се гледа устройството.

Как да декорираме стената около телевизора?

Както казахме, телевизорът се превръща в основен интериорен акцент в съвременната дневна зона. Затова и стената около него винаги се забелязва. Как да я декорираме за да постигнем стил и уют?

Много често ТВ къта се облицова с декоративен камък. Този вариант е подходящ за модерна дневна зона.

Стената, на която е разположен телевизора може да бъде облицована с тапети, ламперия, декоративни тухли или боядисана, в цвят, различен от останалите стени. Телевизора се съчетава добре с картина, часовник, аквариум, декоративна камина.


Телевизорът в хола не е просто уред като всички останали, а основен интериорен елемент. Той често се