Тенденцията "отворени рафтове"

17/11/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 31 гласа
17/11/2014
Тенденцията "отворени рафтове"

Почти всички или все още имаме в дома си или поне помним класическия шкаф със стъклена витрина, в който се подреждат кристални и порцеланови сервизи, сувенири, аксесоари, снимки в рамки и други ценни предмети.

Всъщност тези класически шкафове все повече отстъпват пред съвременните тенденции за отворени рафтове.

Днес все повече се набляга на простора в обзавеждането с търсене усещането за свобода и лекота. Отворените рафтове се наложиха в обзавеждането на кухнята, а вече постепенно и във всички помещения у дома.

Разбира се отворените рафтове трябва да бъдат организирани и декорирани доста внимателно, тъй като в тях всичко е на показ. Но това не се различава от шкафовете със стъклени витрини. Единствената разлика между тях, е че се натрупва повече прах и изискават малко по-често почистване.

На отворените рафтове може да държите както често използвани предмети, които да са ви винаги под ръка, така и декоративни аксесоари. Естествено трябва да ги подберете да си пасват като стил и да бъдат добре подредени.

Във всекидневната отворените рафтове могат да се използват както като самостоятелна мебел, така и като секция с поставка за телевизор, аудио и DVD техника.

Не прекалявайте с аксесоарите! Не претрупвайте рафтовете с вещи, сувенири и предмети за бита. Колкото по-изчистени изглеждат толкова по-елегантен облик придават на помещението. Поставете на тях само няколко акцента.

Покажете само нещата, които обичате! Сувенир, произведение на изкуството, любима снимка в рамка са достатъчни за да декорорате рафта и да придадете стилно излъчване на всекидневната.


Почти всички или все още имаме в дома си или поне помним класическия шкаф със стъклена витрина, в ко