9 идеи за оползотворяване на ъглите в хола

07/12/2022, 14:58:13
Оценка 5 от общо 2 гласа
07/12/2022
Тагове:
9 идеи за оползотворяване на ъглите в хола

Ъгловото пространство често е трудно за усвояване и понякога се превръща в неугледно и хаотично кътче, приютило вещи и предмети, за които все не се намира място. Това определено не е добро решение, тъй като разваля цялостната визия на всекидневната и внася усещане за хаос и липса на уют. Да обзаведем правилно ъгловите пространства означава да ги превърнем в удобни и функционални зони, умело съчетани с останала част от хола.

Ъглов диван

Най-практичния вариант е да усвоите един от свободните ъгли в хола, поставяйки удобен ъглов диван. Това е чудесно решение за малки всекидневни.

Кът за четене

Удобно кресло или люлеещ се стол, малка масичка, табуретка и вашия нов кът за четене и релакс е готов. По възможност изберете ъгъл в близост до прозорец за да може да се възползвате от естествената светлина през деня.

Работен кът

Все по-често ни се налага да работим от вкъщи и това вече се превръща в устойчива тенденция. Изберете един от свободните ъгли в хола, в който ще имате уединение и няма да нарушавате ритъма на живот на останалите членове на семейството.

Ъглов рафт с книги

Още една свежа идея за усвояване на пространството е да монтирате ъглови рафтове за книги. Ако не разполагате с друго пространство за библиотека, това ще ви даде възможност да съхранявате любимите си книги и да обновите интериора на хола.

Етажерка за стайни цветя

Ако отглеждате стайни растения, които обичат сянката, помислете за монтиране на ъглова етажерка, върху която да ги поставите. Те ще внесат живот, свежест и зеленина в скучното празно пространство.

Подова лампа

Голям, впечатляващ подов лампион, е отлична идея за декориране на ъгъла в хола. Той елегантно ще допълни основното осветление и ще направи атмосферата по-романтична, задушевна и приятна.

Голямо огледало

Огледалата са полезен декоративен елемент за малки и тесни помещения, тъй като отразяват светлината и разширяват оптически пространството. Ако вашата дневна е с миниатюрни размери или със северно изложение и ѝ липсва светлина, то поставете огледало в цял ръст в един от ъглите.

Декоративна масичка с аксесоари

Малка масичка или скрин с красиви аксесоари ще внесат елегантност и уют е интериора на хола. Подходящи са семейни снимки в рамка, икона, свещник, ваза с цветя.

Камина

Камината винаги е чудесен акцент в дневната, независимо дали е на дърва, пелети, електрическа или на биоетанол. Камина в ъгъла ще придаде уют, топлина и романтика във всекидневната.


Ъгловото пространство често е трудно за усвояване и понякога се превръща в неугледно и хаотично кътч