7 актуални тенденции в интериорния дизайн на дневната за 2018 година

27/07/2018, 13:54:51
Оценка 5 от общо 5 гласа
27/07/2018
7 актуални тенденции в интериорния дизайн на дневната за 2018 година

В сърцето на всеки дом е дневната – мястото, където можеш се събереш с приятели или да се отпуснеш със семейството си. Обзавеждането на тази стая никак не е лесна задача, защото всеки човек иска да създаде пространство, в което да се чувства наистина спокойно, но в същото време да бъде стилно и модерно. Изборът на всеки детайл трябва да бъде внимателно обмислен, за да се съчетае с проекта за целия интериорен дизайн на дневната.

Ако сте решили, че е време да преобразите дневната ви, направете го, а ние заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще ви споделим някои от ключовите фактори, за постигането на красиво, стилно и уютно пространство.

Цветове

Неутралните цветове като бяло и сиво са чудесен избор за всички стаи, но през 2018 бъдете по-смели и изберете по-ярки и наситени нюанси. Заложете на популярните тази година цветове – виолетово, изумрудено зелено и мастилено синьо. Не се притеснявайте да избирате по-смели и тъмни цветове. Според специалистите има едно погрешно схващане, че те могат да направят така, че стаята да изглеждат по-малка, но не и ако се използват правилно.

Създаването на стена акцент все още е ефективен начин да прибавите повече цвят към интериорния дизайн на по-малките дневни.

Кадифени дивани

Когато става дума за мебели за дневната, избора на тъкани и цветове става все по-смел. Кадифето не спира да бъде актуална материя, но през 2018 година наистина бележи сериозен възход. Тази луксозна тъкан създава усещане за уют и комфорт, особено на мека мебел и веднага привлича погледа. Кадифето като тапицерия ви кара да искате да го докоснете и да се разтапяте в неговата мекота.

Според специалистите мебелите с кадифена текстура в ярки цветове като изумрудено зелено, оранжево или лилаво е сред топ тенденциите, което сочи, че хората са по-смели при обзавеждането на своите дневни.

Мултифункционални мебели

Все повече нараства броя на собствениците на малки апартаменти, чийто интериор трябва да може да се променя или развива. Именно поради тази причина все повече дизайнери залагат на мултифункционални мебели, които да могат лесно да се променят или разместват, за да отговарят на стила на живот на собствениците.

Завръщане на ТВ секциите

Ерата на гигантските плазмени телевизори закачени на стената започва да отминава. Това една добра новина за вашите стени, тъй като ще можете да разполагате с тях и да закачите на тях красиви картини или практични рафтове. Ако искате да бъдете в крак с актуалните тенденции, вземете си красива ТВ секция, на която да поставите вашия телевизор.

Живи растения

Една от ключовите тенденции в интериорния дизайн на дневната са живите стайни растения. От малки кактуси до висящи зелени саксийни растения, те ще вдъхнат много живот във всяко пространство.

Подови настилки

Естествения паркет е заел своето централно място в много домове през годините, но за да създадете по-уютна атмосфера добавете и стилни килими. Все по-популярни стават килимите с геометрични шарки в светли цветове и във все повече домове намират приложение.

Ъглови дивани

Кадифето може да бъде тъканта на сезона, но класическите ъглови дивани все още са сред актуалните тенденции, когато става дума за интериорния дизайн на дневната. Според специалистите този вид дивани биват предпочитани заради своята функционалност и комфорт, който предлагат. Едно от големите предимства на диваните с лежанка са раклите, в които собствениците на малки жилища могат да използват, за да прибират част от своя багаж.

Запомнете нещо много важно – каквото и да правите, какъвто и стил и обзавеждане да изберете, интериорния дизайн на дневната ви трябва да отговаря вашите потребности и същност. Само така ще получите наистина комфортна и уютна дневна, в която да се забавлявате или почивате заедно с любимите хора.


В сърцето на всеки дом е дневната – мястото, където можеш се събереш с приятели или да се отпу