Невероятно уютни спални с камини

26/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 58 гласа
26/10/2014
Тагове:
Невероятно уютни спални с камини

Чувствата, с които свързваме камината са топлина и уют. В миналото огнището е било незаменим елемент във всяка къща, докато днес то служи много повече да създава комфорт, отколкото за отопление. Най-често камината се разполага в дневната, но тук ще ви представим няколко дизайна на спални с камини, от които лъха невероятен уют и истинска топлина.

Въпреки че камина в спалнята е рядко срещано решение, чувството, което създава истинският огън е незаменимо, а танцуващият пламък е нещо, което човек може да гледа с часове. Това прави огнището привлекателно за спалнята.

Все пак е добре да се знае, че в близост от 1,5 м. от камината не е добре да има мебели. Много е важно да си осигурите огнеупорно стъкло. То ще ви гарантира безопастност, защото предпазва от искри и риск от пожар. Така че най-добре да се спрете на него, вместо на обикновената решетка, колкото и красива да ви се струва тя.

Ако използването на камина на дърва или пелети ви се струва неприложимо за спалнята, то има и вариант – електрическа камина. Тя е лесна за инсталация и употреба – просто се включва в електрическата мрежа. Лесно преносима е и не изисква голяма поддръжка.
А в същото време създава подобна на живият огън, атмосфера или по-скоро успешно я имитира.

Камината в спалнята гарантира топлина не само в стаята, но и в душата, защото да гледаш игривият пламък и да чуваш звукът от пукането на огъня преди да заспиш със сигурност е невероятно усещане...

Съчетана с традционен ретро стил, камината се превръща в истинско бижу в спалнята.


Чувствата, с които свързваме камината са топлина и уют. В миналото огнището е било незаменим елемент