Идеи за спални в оранжево

08/11/2016, 00:48:07
Оценка 4.4 от общо 38 гласа
08/11/2016
Тагове:
Идеи за спални в оранжево

Не веднъж сме казвали, че всеки цвят влияе на нашата психика по определен начин и че нюнасите в дома ни до голяма степен определят как се чувстваме. Именно затова е особено важно какъв цвят ще изберем за спалнята, тъй като все пак прекарваме близо една трета от живота си там.

Сънят е от съществено значение за нашето здраве затова спалнята трябва да предразполага към почивка, атмосферата в нея трябва да бъде приятна, спокойна, хармонична и интимна.

Оранжевият цвят помага за нормализиране на кръвообращението, успокоява нервната система, намалява стреса и укрепва репродуктивните функции. Спалнята в оранжево ще ви помогне да се будите отпочинали и свежи, ще подобри вашето настроение, тъй като оранжевият цвят е слънчев, топъл и жизнерадостен.

Оранжевият цвят създава илюзия за леко смаляване на помещението. Въпреки това той е подходящ не само за големи спални. Малките помещения с достатъчно слънчева светлина също могат да изглеждат чудесно в оранжево, особено ако е съчетано с бяло. Все пак в твърде малките спални ви препоръчваме да заложите на по – меки цветове като праскова, кайсия, шампанско и да прибавите оранжевият цвят само като акцент, например – спално бельо, пердета, нощна лампа, декоративни възглавнички.

Най – лесният начин да придадете цвят и настроение на един монотонен интериор е като прибавите текстилни елементи в ярки цветове – например портокал. Те могат да бъдат завеси, килим, покривка за легло, одеало, декоративни възглавнички.

Оранжевото отлично се съчетава с бяло, сиво, бежово, кафяво, черно, синьо и зелено.

За по – елегантен и сдържан интериор може да използвате пастелните тонове на оранжевото, както и цвят корал. За ярка и модерна визия изберете цвят мандарина в комбинация със сиво или бяло.


Не веднъж сме казвали, че всеки цвят влияе на нашата психика по определен начин и че нюнасите в дома