Дизайн на спалня с черно - бели мотиви

16/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 67 гласа
16/10/2014
Дизайн на спалня с черно - бели мотиви

Черно-бялата комбинация несъмнено е една от най-стилните и актуални в последно време, макар и леко стряскаща на пръв поглед. Ако се спрете на такъв интериор най-добре е единият цвят да бъде основен, вместо да има равномерно разпределение и на двата цвята. Черният цвят обикновено се използва като допълнение и по-рядко като основен.
Белият цвят създава усещане за повече пространство и затова е добре да преобладава.

Може да се спрете на класически изчистен вариант, в който няма други цветове освен черно и бяло.
Това е една спалня в минималистичен стил, която е особено елегантна, семпла, всеки детайл е на мястото си и внимателно подбран. Това е смела и модерна комбинация, макар че някои може би ще я намерят за скучна.

Ако искате да внесете повече свежет в интериора, ви съветваме да включите и още един цвят към черно-бялата комбинация. В тази спалня избрания нюанс е пепел от рози. Той освежава стаята и придава настроение.

Третия цвят в черно-белият интериор може да бъде червен – една особено предизвикателна и смела комбинация. Най-често той е избиран за аксесоарите в стаята. Може да изберете също така и различни нюанси на синьото.

Предлагаме ви още една модерна спалня, в която има "щипка" допълнителен лилав цвят. Интериорът е особено изискан и изчистен.

Ако се спрете на интериор с черно-бели мотиви не забравяйте, че черния цвят е подходящ по-скоро за мебелите и аксесоарите, отколкото за стените, защото освен, че намалява оптически пространството може да придаде "мрачно" натроение на помещението. 

Ако имате голяма спалня и все пак решите да се спрете на черни стени, то погрижете се да осигурите достатъчно осветление в стаята.


Черно-бялата комбинация несъмнено е една от най-стилните и актуални в последно време, макар и леко с