Пердета и щори в кухнята - актуални тенденции за 2018 година

09/06/2017, 18:04:50
Оценка 4.4 от общо 39 гласа
09/06/2017
Тагове:
Пердета и щори в кухнята - актуални тенденции за 2018 година

Пердетата придават завършен и стилен вид на интериора на кухнята. Много често едни нови завеси могат да освежат и променят облика на помещението без да се налага да се прави ремонт. Ако планирате да смените пердетата или щорите във вашата кухня сигурно се питате какви са последните модни тенденции. Разбира се на първо място всичко зависи от вашия вкус, размера на помещението и на прозореца, изложението и интериорният стил, който сте избрали за кухнята.

През 2018 година на мода ще бъдат закачливите къси перденца, завесите в кънтри стил, флоралните мотиви, римските щори и разбира се своето заслужено място получават и дългите тюлени пердета.

Класическата комбинация е от дълги тънки пердета и плътни завеси ще бъде актуална преди всичко за кухнята, съчетана с трапезария.

Безспорен фаворит обаче остават късите пердета както от плътна и непропускаща светлина материя, така и фини и ефирни.

Римските щори също са много актуални за кухнята, а и за интериора на дома изобщо. Те могат да бъдат както изцяло плътни, така и да са съставени от два плата – един тънък и прозрачен и един плътен, който не пропуска светлина.

По отношение на материали най – често можете да избирате между лен, органза, коприна, памук, полиестер. Не забравяйте, че е важно плата да не задържа миризми, да се поддръжа лесно и да е устойчив на влага и топлина.


Пердетата придават завършен и стилен вид на интериора на кухнята. Много често едни нови завеси могат