Модерните кухни през 2016

22/02/2016, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 54 гласа
22/02/2016
Модерните кухни през 2016

Какви са последните тенденции в обзавеждането на кухнята и как изглежда модерната кухня през 2016 година?

Тя е на първо място функционална, удобна и изчистена, а основната цел на нейното обзавеждане са уют и комфорт.

Индустриален или скандинавски стил

Характерно за индустриалния стил е излагането на показ на строителните материали като тухли, бетон, стомана. Предпочитат се груби и необработени повърхности. Несъвършени стени, открити метални тръби, остарели тухли са акцентите в един интериор в индустриален стил.

Скандинавският стил впечатлява със своята простота, лекота и комфорт. Характерните цветове са черно, бяло и сиво, а основните материали са метал, естествено дърво, стъкло. Предпочитат се семплия дизайн и изчистени линии. Залага се на комфорта.

Открити рафтове и изчистени линии

Изчистените форми и открити рафтове предлагат възможност за лесна поддръжка и почистване. Те не трябва да са претрупани с излишни предмети и аксесоари. Декорациите са сведени до минимум. Търси се практичност, комфорт, простота в решенията.

Общи помещения

И тази година остава актуална тенденцията кухнята да бъде отворена към дневната. Това практично решение помага за максимално усвояване на пространството и е особено подходящо за малки апартаменти.

Модерните цветове

Черно и бяло

Неостаряваща класика – черно и бяло! Тази комбинация особено наложила се в последните години продължава да бъде актуална за всички помещения в жилището.

Топли земни цветове

Неутралните топли цветове са другият избор за кухнята през 2016 година. Цветовете се използват пестеливо, набляга се на светлите тонове.

Сини акценти

По отношение на акцентите най – предпочитани са всички нюанси на синьото – бледо синьо, лазурно синьо, морско синьо, тюркоазено.


Какви са последните тенденции в обзавеждането на кухнята и как изглежда модерната кухня през 20