Какъв стил да изберем за кухнята

22/11/2018, 10:10:57
Оценка 5 от общо 3 гласа
22/11/2018
Какъв стил да изберем за кухнята

Кухня в съвременен стил

Съвременният интериорен стил се отличава с прави линии и семпли форми. Пространството е организирано функционално и максимално оползотворено. Залага се на комфорта и практичността. Може да се комбинират различни довършителни материали и текстури. Основно се залага на естествен и декоративен камък, дърво, керамика, стъкло. Аксесоарите обикновено са семпли и в ограничено количество.

Кухня в стил прованс

Стил прованс се характеризира с богата цветова палитра – от нежни пастелни светли тонове до ярки цветове. Мебелите са предимно от масивно дърво или ковано желязо. Често изглеждат състарени. Характерни са флоралните мотиви, пъстри тапети и покривки.

Кухня в скандинавски стил

Скандинавския дизайн предполага удобство, уют и функциоанлност. Цветовата палитра е монохромна. Основен е белият цвят. Мебелите са предимно от дърво, а текстилът – от естествени материали.

Кухня в класически стил

Класическият стил е подходящ предимно за големи кухни, съчетани с трапезария и хол. Аксесоарите са луксозни и стилни, мебелите са покрити с мека тапицерия, завесите са дълги и плътни. Подовата настилка обикновено е от дърво, но може да бъде и от гранитогрес или естествен камък.

Кухня в стил лофт

Лофт стила е подходящ за просторни помещения. Той предполага много свободно пространство и минимални декорации. За него са характерни открити тухлени стени, бетонен под, оставени открити тръби, кабели, отворени рафтове. Мебелите могат да бъдат както модерни, така и ретро. Подходящи материали са натурално дърво, камък, метал, кожа.

Кухня в кънтри стил

Кухнята в кънтри стил е обзаведена основно с естествени материали. Преобладава дървото. Цветовата палитра е представена от светли нюанси. Характерни са дървените греди на тавана. Аксесоарите са старинни – глинени съдове, меки възглавнички, шарени покривки.

Кухня в стил шале

Кухнята в стил шале е обзаведена основно от дърво. Тя има ретро визия, текстилът е представен от естествени материали – кожа, вълна, лен.

Кухня в минималистичен стил

Цветовата гама в минималистичния стил е монохрамна – използват се основно бяло, черно, сиво, бежово. Като акценти могат да се включат и лилалво, червено, синьо, зелено. В кухнята в минималистичен стил обикновено има два, най – много три цвята.

Мебелите са със строги, прави форми. Залага се на практичността и удобството. Декоративните елементи са от стъкло, метал.

Кухня в еко сил

Кухнята в еко стил е нетрадиционна и модерна. Тя е обзаведена изцяло от естествени материали – дърво, камък. Текстилът е представен от лен, памук. Зеленината е на почит в еко кухнята.

Кухня в рустик стил

Рустик стилът много наподобява на шале. И тук отличителна черта на грубите необработени камъни, масивното дърво. Кухнята в рустикален стил излъчва чар, топлина и уют.


Кухня в съвременен стил Съвременният интериорен стил се отличава с прави линии и семпли форми. Пр