Как кухнята да изглежда луксозна?

30/09/2020, 10:29:30
Оценка 3 от общо 4 гласа
30/09/2020
Тагове:
Как кухнята да изглежда луксозна?

Всички мечтаем за красива и удобна кухня, в която готвенето и храненето са удоволствие. За съжаление много често бюджетът е недостатъчен за да постигнем интериора, който искаме. И все пак има някои трикове, които ще направят кухнята ни да изглежда изискана и по-скъпа.

Кухненски гръб от принт стъкло

Стъкленият гръб изглежда луксозно и стилно. Той привлича вниманието към себе си и лесно се превръща в интериорен акцент. Ако шкафовете в кухнята са остарели и вече ви се струват демоде, може да ги пребоядисате и да смените гърба с принт стъкло. Промяната ще бъде забележителна!

Луксозни дръжки

Малките детайли и аксесоари коренно променят цялостното излъчване на кухнята. Изисканите дръжки на шкафовете ще създадат усещане за стил и елегантност дори самата гарнитура да не е много скъпа. Съчетайте ги стилово и цветово със смесителя за мивката и корниза на завесите, както и с осветителните тела.

Използвайте мрамор

Мраморът, не случайно е наричан „царски камък“. Още от древни времена той се асоциира с лукс, изисканост и стил. Мраморните повърхности придават модерен и елегантен вид на всяка кухня. Може да го използвате за плот, гръб или облицовка за част от стена, декоративна ниша.

Вградени електроуреди

Вградените уреди са отличителен знак на съвременната кухня. Те значително повишават нейната естетичност и са особено подходящи за кухни в минималистичен и модерен стил.

Оригинално осветление

Осветлението може да направи много за облика на кухнята. Едни и същи материали и интериорни детайли изглеждат съвсем различни според светлината и нейния източник. Заложете на изискани осветителни тела и LED ленти на подходящите места – например работния плот. Освен, че ще повиши декоративната стойност на кухнята, качественото осветление ще ви донесе комфорт и уют.

Умело смесване на различни материали

Не се страхувайте да експериментирате и да комбинирате различни материали като камък, дърво, метал. Натуралния камък и дърво са скъпи, но имат чудесни съвременни заместители, които не им отстъпват по външен вид.

Текстилът има значение

Вярвате или не, текстилът променя много визията на всяко помещение. Претапицирайте дивана и столовете ако са здрави, а не ви се дават пари за нови. Сменете завесите и покривката и ще видите кухнята си преобразена.

Минималистичен дизайн

Всъщност не е нужен голям бюджет за да създадете красива и луксозно изглеждаща кухня. От няколко години една от най-нашумелите тенденции е тази за минималистичния подход, при който се залага на семпли и изчистени мебели и облицовки. Няма нужда от излишни аксесоари и множество декорации. Мебелите са със строги и ясни линии, шкафовете често са без дръжки, а украшенията са сведени до минимум. Освен, елегантния външен вид, подобна кухня е и много по-лесна за поддържка.

Красива посуда и стилно подредена маса

Както вече казахме, малките детайли създават цялостното усещане в кухнята. Изисканата покривка, подложки за хранене и чинии и чаши, както и красиви свещи ще внесат стил и ще ви накарат да се почувствате като в луксозен ресторант. Посудата, която стои на видно място също трябва да е елегантна и да се вписва в стила на кухнята.

Качествена мивка

Мивката е съществен елемент в кухнята, който се отразява на цялостната визия. Заслужава си да заложите на по-скъпа и качествена мивка, която освен, че ще придаде луксозно излъчване на кухнята, ще ви служи дълго и безпроблемно.

Стъклена маса

Гланцираните и огледални повърхности придават изискан вид на кухнята. Освен това са идеално решение за малки помещения, тъй като отразяват светлината. Стъклената маса ще се впише хармонично в елегантна кухня с гръб от принт стъкло и изчистени шкафове.


Всички мечтаем за красива и удобна кухня, в която готвенето и храненето са удоволствие. За съжаление