Как да декорираме стените в кухнята

13/02/2019, 10:54:20
Оценка 5 от общо 2 гласа
13/02/2019
Как да декорираме стените в кухнята

Декорацията на стените в кухнята дава възможност да придадем уникалност и индивидуален облик на помещението, да прикрием някои интериорни недостатъци, да подчертаем определени детайли и да разделим визуално стаята на отделни зони.

При изборът на декоративни елементи трябва да имаме предвид стилът на помещението, формата и големината му. Не е добра идея да претрупваме малката кухня с множество декорации. Най – подходящите места за стенни декорации са стената над къта за хранене, над мивката, около работния плот, празна стена между два прозореца, ако има такава.

Декоративните елементи трябва да бъдат поставени на нивото на очите и да могат лесно да бъдат премахнати по всяко време.

Как да украсим стените в кухнята?

Стенни стикери

Стикерите са една от най – достъпните и лесни стенни декорации. Предлагат се в голямо разнообразие от форми, размери, изображения.

Чинии и друга кухненска посуда

Декоративните чинии са оригинален начин да украсите стените в кухнята. Те могат да бъдат в модерен, класически, ретро или прованс стил.

Галерия от картини на подходяща тематика

Хармоничното съчетание на малки картини в рамки, изобразяващи чаша чай, прибори за хранене или кафеварка ще придаде изтънченост и автентичност на вашата кухня.

Жива зелена стена в кухнята

Вертикалната градина на стената е истинско произведение на изкуството. Тя ще подобри микроклимата в стаята и ще внесе свежест и настроение.

Оригинален часовник

Понякога е най – добре да заложим на класическите методи за стенна декорация. Един от тях несъмнено е интересен и елегантен часовник.

Декоративни тухли

Облицоването на едната стена с декоративни тухли придава очарователно лофт излъчване на кухнята и трапезарията. За да добие стаята още по – модерен стил може да съчетаете тухлите с красиви стенни осветителни тела.

Огледало

Макар и малко нетрадиционно решение за кухнята, огледалото ще внесе елегантност и стил в къта за хранене. Особено ако е съчетано с красиви стенни лампи.

Фотогалерия

Един от най – приятните начини да декорирате стените у дома, независимо в кое помещение, е като си направите мини домашна фотогалерия. Снимки на любимите ви хора и запечатаните незабравими моменти ще направят семейните вечери още по – уютни.

Нестандартна украса с дървени пънчета

Ако сте почитатели на естествените материали за обзавеждане и декорация може да съчетаете украса от дървени пънчета с живи зелени растения.

Картина

Разбира се, класическия вариант за декорация на стената си остава картината. Изображението на нея зависи от стила на кухнята. Най – подходящото място за поставяне на картина е в трапезарията над къта за хранене.

Фототапет

Фототапет на едната стена е лесен и стилен начин за декорация на кухнята. Той може да бъде съчетан с картини или фотографии в рамки.


Декорацията на стените в кухнята дава възможност да придадем уникалност и индивидуален облик на поме