Барплот отлично решение за малка кухня

22/02/2017, 10:11:41
Оценка 4.6 от общо 70 гласа
22/02/2017
Тагове:
Барплот отлично решение за малка кухня

Може би ви се струва или сте чували, че бар плотът не е добра идея за малка кухня и че по – скоро пречи отколкото улеснява в ограниченото пространство. Не е точно така и сега ще се опитаме да опровергаем това твърдение.

В малките кухни е трудно да се обособи място за бързо похапване например за закуска, обяд или за чаша питие докато чакаме да се сготви вечерята. В този случай бар – плотът е идеалното решение.

Той не заема много място, но предлага възможност за сядане и хапване. Освен това може да се разглежда като допълнителна работна площ при готвене или сервиране.

Бар – плотът е много удобен когато кухнята и дневната са разположени в една стая. Така той може да осъществява зониране на пространството.

Ако пространстовото в кухнята ви е наистина ограничено практично решение е бар – плотът да е с малки размери и долепен до стената.

Може дори да изберете сгъваема масичка, която в моментите, в които не се ползва се прибира плътно към стената. Така няма да пречи, а в същото време може да се ползва като допълнителна работна площ или като място за бързо похапване.

Материалите,  от които е направена работната повърхност на бар – плотът могат да бъдат както естествени така и изкуствени. Това зависи главно от неговата функциоанлност, вид, стилът на кухнята и средтсвата, които сте готови да отделите. Най – често се залага на ПДЧ плоскости, керамични плочки, дърво, мрамор, гранит.


Може би ви се струва или сте чували, че бар плотът не е добра идея за малка кухня и че по – ск