Актуални идеи за кухня, съчетана с трапезария и дневна

17/10/2018, 14:31:04
Оценка 4 от общо 6 гласа
17/10/2018
Тагове:
Актуални идеи за кухня, съчетана с трапезария и дневна

Съчетаването на кухнята с трапезарията и хола не е нов дизайнерски трик, а доказал се практичен похват, който успешно се използва от доста години. За плюсовете и минусите на това обединение има писано доста, така че сега няма да се спираме подробно на тях, а на кратко ще ви запознаем с последните тендеции в обзавеждането на отворената дневна зона.

Позициониране на кухнята в ниша

Ако стаята предполага подобно разпределение, това е много успешен вариант за подредба. Щом погледнете такова помещение оставате с впечатлението, че всичко си е точно на място. Позиционирайки, кухнята в наличната ниша ви остава достатъчно свободно пространство за трапезария и холова част. Така имате ясно обособени зони, а в същото време помещението е общо.

Разполагане на кухнята в ъгъл

Отново в зависимост от формата и големината на помещението може да се спрете на вариант, при който кухненската част е обособена в ъгъла. Това е практично решение и за малки помещения, а понякога просто няма друг удачен варинат.

Разполагане на кухнята на едната стена

Разбира се следващия най – популярен вариант за позициониране на кухнята е на една от дългите стени в стаята. Срещу нея се разполагат трапезната маса и дневната зона. Този вариант е добър най – вече за помещения със средна големина и правилна форма.

Кухнята може да бъде отделена от двената и трапезната част с помощта на бар плот или друг вид параван. Ако ви се струва, че преградните стени ще затворят и без това малкото помещение може да съчетаете два вида подови настилки или различен цвят стени.

По отношение на интериорния стил, актуални са скандинавски стил, модерен минимализъм, стил лофт, прованс.

Актуални цветове са всички нюанси на сиво, индигово синьо, глина, пастелни цветове, маслина, лавандула. На мода се завръща и позабравената праскова.


Съчетаването на кухнята с трапезарията и хола не е нов дизайнерски трик, а доказал се практичен похв