10 удобни места за съхранение в кухнята

28/08/2020, 15:19:06
Оценка 5 от общо 2 гласа
28/08/2020
Тагове:
10 удобни места за съхранение в кухнята

Мястото за съхранение в кухнята никога не стига. Особено ако тя е малка, може да се окаже голямо предизвикателство да разположим всичко така, че хем да ни е удобно, хем да е достатъчно естетично.

10 хитри места за съхранение в малката кухня

На гърба на кухнята

В малката кухня е нужно да се възползваме от пространството по вертикала и да оползотворим максимално всяка свободна повърхност, подходяща за съхранение. Закачалки за прибори и стенни държачи за ножове ще ви спестят място, а и необходимата посуда ще ви е винаги под ръка. Идеята не е подходяща за кухненски гръб от принт стъкло, както и ако желаете гърбът да бъде интериорен акцент в помещението.

Открити полици, вместо шкафове

Чудесно решение за малка кухня, в която има нужда от повече въздух. Откритите рафтове придават лекота и простор на помещението, а и приборите и бурканчетата с подправки са на една ръка разстояние.

Контейнер за прибори

Отварянето и затварянето на чекмеджето за всяка лъжица, черпак или бъркалка не е особено удобно докато готвите или сте с мокри ръце. Красив контейнер за прибори на плота ще ви осигури функционалност, а дизайна му лесно ще се впише в интериора на кухнята.

Стелажи или дървени щайги

Една практична и свежа идея за съхранение на буркани, пакетирани храни, бутилки, са дървените щайги или стелажи. Може да ги освежите като поставите сандъче с цветя или подправки.

Полици под шкафовете

Откритите полици под шкафа са чудесно място за съхранение на посуда, която се използва постоянно – купички, бурканчета с подправки, захарница.

Поставка за чаши над мивката

Това е удобен и елегантен вариант за сушене на измити чаши.

На вратата на шкафа

Възползвайте се максимално от пространството в шкафа като съхранявате бутилки, кутии и бурканчета на вратата.

Подвижни чекмеджета или кошници

Издръпващи се кошове са отлично решение за съхранение на кърпи, покривки, оливерници, салфетки, подправки или прибори, а дори и хранителни продукти. Плетените кошници изглеждат хармонично в кухня в ретро, прованс или кънтри стил.

Скрийте малките електроуреди

Безспорно по плота на кухнята се подвизават много уреди, които използваме често – пасатор, тостер, кафеварка, кана за вода. Прибирането им в шкаф, не само ще ви осигури повече свободно място за работа, но и ще направи кухнята по-елегантна и изчистена.

Използвайте органайзери

Употребата на чекмеджета в органайзери ще ви бъде от полза както в шкафовете така и в хладилника.


Мястото за съхранение в кухнята никога не стига. Особено ако тя е малка, може да се окаже голямо пре