Душ системи за красива и функционална баня

09/02/2022, 13:56:51
Оценка 5 от общо 4 гласа
09/02/2022
Тагове:
Душ системи за красива и функционална баня

Ремонтът и обзавеждането на банята са задачи, към които трябва да се подхожда отговорно и с необходимото внимание. Детайлното обмисляне на всяка стъпка ще ви предпази от скъпоструващи и неприятни грешки. Важен етап е планирането на дизайна и функционалността на всяка отделна зона в банята. Едно от най-важните места е зоната за къпане, която трябва да бъде проектирана и обзаведена удобно, безопасно и естетично. Душ системата е неизменна част от всяка баня и има значима роля за дизайна и функционалността на помещението.

Как да изберем душ система?

За да изберете подходящата система за вашата баня е важно да определите нуждите, желанията и бюджета си. Дали искате стандартна душ система с тръбно окачване, с обикновена слушалка или голяма пита? Дали душ пространството ви е съчетано с вана или не? Искате ли системата да е вградена с цел минимализъм и спестяване на пространство? А може би искате да инсталирате в банята си хидромасажен панел?

За целта е добре да проучите какви видове душ системи се предлагат на пазара и да се доверите на надежден производител.

Кои са основните видове душ системи?

Стандартна душ система

Най-масовия вариант представлява съчетание от смесител, шлаух и накрайник най-често тип „слушалка“. Накрайникът може да се закача върху поставка, монтирана на стената или да се поставя на метална тръба, която обикновено позволява няколко позиции на височината на слушалката, а може и да завършва с душ пита. На пазара се предлагат различни накрайници, някои от тях със специални дюзи за хидромасаж и с контрол на налягането на водната струя. Душ системата може да се продава директно със смесител, а ако вече разполагате с такъв, може да закупите само останалите елементи. Това е най-достъпния вариант, който се предлага в голямо разнообразие от модели и дизайни и със сигурност ще намерите подходящия за вашата баня.

Душ системи за вграждане

Вградените душове са много предпочитани от любителите на модерния стил, тъй като те придават минималистичен вид на банята, пестят полезно пространство и изглеждат естетично. Особеността при тях е, че всички тръби и свързващи елементи са скрити зад специален панел, а видими остават само ръкохватката за пускане и смесване на водата, както и накрайникът. Душ питата може да бъде вградена в стената или на тавана. Отделно от това, обикновено системата разполага и с подвижен душ.

Ако ви предстои основен ремонт на банята, вградения душ е дълготрайно решение с висока естетическа стойност. Различните системи предлагат удобства и функции като батерии с възможност за терморегулация на водата, накрайници с контрол на струята – лек душ, силна струя, хидромасаж и т.н. Основен недостатък на вградените системи е по-трудния монтаж и демонтаж.

Хидромасажни душ панели

Хидромасажните панели гарантират истинско удоволствие от къпането и превръщат банята в място за релакс и домашен СПА център. Състоят се от корпус, смесител, панел за управление, душ и масажни дюзи. В зависимост от функционалността на панела може да се насладите на традиционен, освежаващ или релаксиращ душ с контрол на  водната струя и нейната честота, скорост, интензивност. Голямо предимство е, че панелите заемат толкова място, колкото и обикновен душ, а цената им вече е много достъпна. Повечето модели разполагат с термостат, който осигурява прецизен контрол на температурата, така няма опасност от неприятни изненади и изгаряния. Освен това се спестяват електроенергия и вода.

Хидромасажният панел може да бъде монтиран във всяка баня, в душ кабина или над вана. Важно условие е да има добро налягане на водата, за да може да функционира оптимално.

Още едно голямо предимство на съвременните панели е техният модерен и елегантен дизайн, който ще придаде стил и изисканост на банята.


Ремонтът и обзавеждането на банята са задачи, към които трябва да се подхожда отговорно и с необходи