Баня в неутрални цветове

15/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 33 гласа
15/10/2014
Тагове:
Баня в неутрални цветове

Банята в неутрални цветове е елегантна, практична и лесна за поддържка. Неутрални са цветовете: бяло, бежово, кафяво, сиво, черно и всички техни нюанси. Те имат много предимства:

  • Лесно се съчетават с други цветове и с различни материали
  • Подходящи са за почти всеки интериорен стил
  • Създават фон, подходящ за ярки, интересни акценти
  • Елегантни и стилни са
  • Никога не излизат от мода

Баня в бяло

Белият цвят е чудесен както за големи така и за малки бани. Той придава усещане за свежест, простор, чистота. Разширява визуално пространството и изисква по-слабо осветление.

Снежнобелият цвят може да създаде усещане за прекалена стерилност затова е по-добре да заложите на тонове като слонова кост и седеф или да комбинирате бялото с други цветове като екрю, пъпеш, кафяво или черно. Много популярна е и комбинацията на бяло с дървесни нюанси. Бялата баня е подходяща за модерен, минималистичен, скандинавски стил на обзавеждане, както и за малки и тесни помещения.

За да разнообразите интериора може да използвате различни цветни аксесоари, ярки кърпи, зелени растения или цветно осветление.

Баня в сиво

Благодарение на отличната си отразяваща способност светлосивите и сребристи тонове визуално разширяват пространството и му придават обем.

Сивият цвят се асоциира със спокойствие, стабилност, увереност. Банята в сиво е практична и лесна за поддръжка. Тя е чудесно решение за модерен, миниалистичен или индустриален интериор.

Баня в бежово

Бежовият цвят е успокояващ, хармоничен, балансиран. Свързва се с уют, релакс и комфорт.

Банята в бежово е функционална и много лесна за поддръжка, тъй като следи от варовик, капки и други отпечатъци почти не си личат. В комбинация с бяло и други светли тонове създава усещане за простор и добавя обем в помещението.

Баня в кафяво

Банята в кафяво е луксозна, стилна и създава отлична атмосфера за релакс. Кафявият цвят е подходящ за баня, превърната в домашен СПА център както за жилища в модерен, класически или индустриален стил.

Кафявото може да се комбинира успешно с различни нюанси на бежово, сиво, черно, злато, както и с различни материали като бетон, тухли, дърво, метал.

Баня в черно

Черната баня е екстравагантно и нестандартно решение, подходяща за модерен и минималистичен стил на обзавеждане. Черното може да се комбинира със сиво, кафяво, бяло, червено.

Примери за неутрални бани в различни стилове:

Практична и просторна баня в лофт стил представя различни материали – два вида тухлена зидария, дърво на пода и тавана, стъкло.

Красива баня в рустикален стил, достойна за истински домашен СПА център. Комбинация от керамика, естествен камък и масивно дърво в неутрални цветове.

Модерна баня, съчетаваща мрамор и дърво.

Баня в съвременен стил, комбинираща различни материали. Цялото помещение е в неутрални тонове, а същевременно всички облицовки са различни, а банята изглежда стилна и комфортна.


Банята в неутрални цветове е елегантна, практична и лесна за поддържка. Неутрални са цветовете: бяло