Тапети в стил прованс

07/08/2018, 14:42:57
Оценка 5 от общо 2 гласа
07/08/2018
Тагове:
Тапети в стил прованс

Тапетите в стил прованс са чудесен начин да създадете в дома си топла и уютна атмосфера. Тяхната палитра от успокояващи пастелни нюанси ни изпълва с романтично настроение и превръща домът ни в едно хармонично и приятно кътче.

Типични за провансалския стил са лавандуловите поля, морската шир, глорални мотиви, тапети с птици, геометрични фигури.

Фототапетите в стил прованс могат да изобразяват зелени поляни, безкрайни лавандулови поля, брега на морето, различни птици.

Тапетите в стил прованс са в характерните за този стил светли и пастелни цветове като бяло, жълто, ванилия, синьо, зелено, бледо лилаво.

Сини тапети

Светлосиният синият цвят увеличава визуално стаята, придава свежест и комфорт, успокоява. Подходящ е за спалнята и детската стая.

Зелени тапети

Провансалските тапети могат да бъдат маслиново, ментово или тревисто зелени. Тапетите в този нюанс са подходящи за големи и слънчеви помещения. Те внасят свежест и подобряват настроението.

Розови тапети

Нежните розови тапети са едни от най – подходящите за провансалският стил. Те чудесно се съчетават с бяло, слонова кост, сиво или синьо.

Жълти тапети

Слънчевите жълти тапети са отлично решение за малка стая, в която липсва естествена светлина. Предпочитани са нежните пастелни нюанси на жълтото, в комбинация с бяло, лилаво, кафяво.

Бежови тапети

Тапетите в неутрални цветове като екрю и бежово са подходящи за всички помещения. Те създават спокойна и хармонична атемсфера и лесно се съчетават с всички останали цветове.

Тапети в кухнята

За кухнята в стил прованс са подходящи светли тапети с основе бял или бледозелен цвят. Те могат да изобразят цветя или плодове. Кухнята може също така да бъде декорирана с фототапет, изобразяващ с лавандулови поля или кошница с плодове и зеленчуци.

Тапети в спалнята

В спалнята в стил прованс цари нежна и романчина обстановка. Могат да се съчетаят и няколко вида тапети или фототапет. Освен това стените често се декорират с картини, ретро часовници, старинни фотографии в ракми. В такъв случай е добре тапетите да бъдат едноцветни и в неутрален тон.

Тапети в дневната

Тапетите в дневната могат да бъдат както на всички стени така и да създават фокусна точка като акцент, например на стената зад телевизора или камината. Подходящи са флорални мотиви, животни, фигурални тапети или фототапет, изобразяващ природен пейзаж.

Тапети в трапезарията

Трапезарията в стил прованс е просторна, уютна, светла. За нея са подходящи тапети в бяло с акценти в тревисто зелено, жълто, оранжево, розово.

Тапети в детската стая

За детската стая в стил прованс заложете на нежни тонове като пастелно розово, бледо лилаво или синьо. Екрю и жълто също са подходящи.

Тапети в антрето

Коридорът в стил прованс трябва да изглежда светъл и просторен. Затова и за него са подходящи всички нюанси на жълто, ванилия, светло синьо. Заложете на изчистени тапети. Подходящи са и фототапети, които визуално увеличава пространството.


Тапетите в стил прованс са чудесен начин да създадете в дома си топла и уютна атмосфера. Тяхната пал