Как да актуализирате дома си през пролетно-летния сезон

02/06/2020, 11:14:51
Оценка 5 от общо 3 гласа
02/06/2020
Тагове:
Как да актуализирате дома си през пролетно-летния сезон

Има нещо крайно обновяващо и подмладяващо в пролетта. След месеци студено и мрачно време всички изпитваме желание да прегърнем слънчевата светлина и енергия, която идва с новия сезон.

Ако планирате да направите малък пролетен ремонт, то заедно с дизайнера на Моми Студио – Антония Саранеделчева сме подготвили за вас няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете желания ефект, без да правите драстични промени и разходи.

Заложете на ярки цветове

Пролетта е времето, когато всичко се преражда и обновява, така че опитайте интериорния дизайн на вашия дом да имитира същото. Докато тъмните цветова са подходящи през зимата, то с настъпването на пролетта е време да ги смените с по-смели пастелни или неонови. Ако искате промяна, сменете старите си трапезни столове, заложете на различни модели и тапицерия.

Използвайте по-леки тъкани

Отстранете тежките изкуствени материи – кожи и плетени одеяла и ги заменете с по-леки тъкани като памук и лен. Например можете да освежите стените със свеж неутрален цвят, който да направи стаята по-голяма и по-светла. Добавянето на бели и пастелни цветове е отличен начин да добавите цвят, като същевременно запазвате пространството си неутрално.

Украсете с цветя

Един от най-лесните начини да актуализирате всяка стая е да добавите букет от свежи цветя. От стръкове нарциси и лалета до клончета евкалипт и зюмбюли, възползвайте се от всички тези цветя, които през пролетта са в изобилие и ще допринесат за доброто ви настроение. Декорирането със свежи цветя е лесно, а може да допълните интериора си и с такива в саксия.

Пребоядисайте

Ако имате свободно време помислете за пребоядисване на стая или целия апартамент. Това е най-бързия и лесен начин да преобразите дома си. Изберете свежи пастелни цветове, като пример зеления цвят, който създава усещане за подмладяване и прераждане и е чудесен избор за пролетния ремонт на дома.

Сменете текстила

Ако искате лесно да освежите интериора на вашия дом можете да го направите като подмените текстила на декоративните възглавници в дневната например или спалното бельо и кувертюра в спалнята. Това е отличен начин да направите така, че стаята да изглежда като чисто нова.

Обновете кухнята

Една много лесна промяна, която можете да направите в дома си през тази пролет е във вашата кухня. Изкарайте по-лек и цветен сервиз чинии и чаши, които да заменят досегашните. По-ярките модели са идеални за по-топлото време.

Сменете завесата в банята

Може много да ви се иска отново да ремонтирате банята си, но добре знаете, че това е един никак не евтин ремонт. Има по-лесен начин да създадете илюзия, че сте обновили своята баня и то е с помощта на аксесоарите в нея. Нови цветни хавлии или завеса за душа, ако използвате подобна ще обнови и освежи атмосферата в това помещение.

Обновете някои малки детайли по мебелите

Един изключително лесен начин да обновите своите мебели е като смените техните дръжки с по-нови и модерни модели. Друг много бърз и лесен начин е чрез пребоядисване или просто лакиране с цел освежаване.


Има нещо крайно обновяващо и подмладяващо в пролетта. След месеци студено и мрачно време всички изпи