Интериор в цвят лавандула

14/07/2018, 14:05:17
Оценка 5 от общо 2 гласа
14/07/2018
Тагове:
Интериор в цвят лавандула

Лавандулата е студен нюанс на лилавото. Това е ефирен и нежен цвят, подходящ за романтични и творчески натури. Въпреки красотата на лилавият цвят, според психолозите с него не бива да се прекалява тъй като това може да доведе до депресивни чувства. Поради тази причина е добре лилавото да се използва в слънчеви помещения за да може светлината да омекоти леко мрачното му излъчаване. Също така е добре да се съчетава с топли цветове, за да се постигне хармония и баланс в интериора.

Лавандуловият нюанс е подходящ за всички помещения в дома и най – вече за такива, обзаведени в шаби шик, класически, кънтри или прованс стил. Той може също така да се съчетае добре с модерния интериор.

Кухня в цвят лавандула

Бледите лавандулови нюанси са особено подходящи за кухнята. Ако помещението е с големи прозорци може да се спрете и на по – тъмен тон. Съчетайте лавандулата с ванилия, бяло или тъмно дърво. Може да боядисате едната стена в пастелно лилаво или пък да изберете фототапет с красиви лавандулови поля. Мистичният цвят може да внесете и в декорацията или в акцентите.

Спалня в цвят лавандула

Спалнята е помещение, в което смело може да използвате лавандуловият цвят. С него може да декораирате както стените, така и аксесоарите или текстила. Чудесно е съчетанието между пастелно лилави завеси, постелка за легло и килим. Картини, стене часовник или сувенири, изборазяващи лавандула също са отлично решение.

Хол в цвят лавандула

Холът е място, което трябва да бъде уютно и удобно и бледите и нежни лавандулови нюанси са отлично решение за целта.

Детска стая в цвят лавандула

Едно от местата, на които лавандуловият нюанс пасва най – много е детската стая. Несъмнено вашето момиченце ще се чувства като истинска принцеса в нежна лилава стая. Не забравяйте да добавите и светли цветове като бяло, шампанско, сребро. Също така и нюанси, които да „стоплят“ интериора – млечно розово, бледо дърво.

Баня в цвят лавандула

Ако банята е малка заложете на светли цветове като бяло и шампанско, а лавандуловият нюанс оставете за акцентите – завеса, килимче, кърпи, аксесоари. Може да оформите визуално душ пространството в плочки в блед лавандулов цвят.

В по – голямата баня смело може да експериментирате и с няколко различни нюанса на лилавото.

На кой интериорен стил лавандуловият цвят подхожда най – много?

Стил прованс

Несъмнение лавандуловият нюанс се свързва най – вече с провансалският стил. Най – добре заложете на класически мебели в бяло или шампанско и бледо лилав нюанс.

Кънтри стил

Цвят лавандула също така много подхожда на интериорът в кънтри стил. Фототапет с красиви лавандулови поля би изглеждал чудесно в малка кънтри кухня или трапезария.

Ретро стил

Бледите лавандулови тонове се съчтават много добре с ретро стилът на обзавеждане. Най – добра е комбинацията с бяло или ванилия.

Класически стил

В помещенията, обзаведени в класически стил лавандуловият цвят е точно на мястото си. Той си пасва отлично с масивни мебели от тъмно дърво, красив натурален паркет, тежки завеси и драперии и масивни сребристи аксесоари.

Модерен стил

Ако жилището ви е обзаведено в модерен стил, то лавандуловият цвят също може да намери своето приложение в него. Съчетайте го с бяло или сиво, изчистени мебели и смепли линии. Интересна е и комбинацията с всички нюанси на бежово.


Лавандулата е студен нюанс на лилавото. Това е ефирен и нежен цвят, подходящ за романтични и творчес