Флорални тапети

30/04/2019, 13:55:28
Оценка 5 от общо 2 гласа
30/04/2019
Тагове:
Флорални тапети

Вече ви показахме кои са най – предпочитаните цветя за тапети с флорални мотиви, а сега е ред да ви покажем примери в различните помещения, както и подходящи тапети за всеки интериорен стил.

Ретро стил

Флоралните тапети са едни от най – предпочитаните при помещенията, обзаведени в ретро стил. Подходящи цветове са мента, светло синьо, зелено, жълто, бежово.

Прованс

Несъмнено няма друг интериорен стил, на който флоралните мотиви да пасват толкова много колкото провансалския дизайн.

Цветята са отличителна черта на този стил. Те присъстват не само в тапетите, но и в текстила, картините, аксесоарите.

Шаби шик

Друг стил, за които цветята са типични е винтидж. Флоралните мотиви там са силно застъпени отново в текстила, декоративните елементи, тапетите. Подходящи цветове са жълто, зелено, розово, бяло.

Средиземноморски стил

Удачни цветове за средиземноморския декор са бяло, синьо, зелено, кафяво.

Скандинавски стил

За скандинавския дизайн е типична монохрамната цветова гама. Бели тапети на сиви, червени или черни цветя са отлично решение за разчупване на едноцветния интериор.

В трапезарията

Цветята, плодовете и подправките са най – подходящите изображения за тапети, картини, стикери или фототапети за трапезарията. Те влияят благоприятно на настроението и апетита.

В кухнята

Цветя и билки са класическо решение и за кухнята. Освен върху тапетите, те могат да бъдат изобразени върху картина, пано или принт за кухненския гръб.

В спалнята

Нежни цветя ще внесат романтика, чар и настроение в спалнята. Много подходящи са лилии, рози, орхидеи, лалета.

В дневната

За хола са подходящи за големи мотиви и изискани цветови съчетания. Ако дневната е в стил прованс или винтидж може да заложите на пъстри флорални тапети  с основен цвят бяло, шампанско или бледо розово, а ако стилът е модерен, най – добре изберете акцентен фототапет с голямо цвете за едната стена. Подходящи за орхидея, божур, глухарче.

В банята

Тапетите с флорални мотиви намират заслужено място и в банята. Най – подходящите цветове тук са синьо, лилаво, розово, ванилия.


Вече ви показахме кои са най – предпочитаните цветя за тапети с флорални мотиви, а сега е ред