Актуални тенденции при тапетите

24/03/2023, 14:38:02
Оценка 5 от общо 3 гласа
24/03/2023
Тагове:
Актуални тенденции при тапетите

Тапетите – стилни, функционални, удобни за полагане, винаги са били и ще останат съществен елемент от съвременния интериорен дизайн. През последните години се наблюдава повишено търсене на тапети и фототапети, тъй като те придават на дома уют и свежест.

Актуалните тенденции при тапетите включват голямо разнообразие от стилове, дизайни и материали. Особено популярни са панорамни изгледи, 3D текстури, геометрия, оптическа илюзия.

Тенденции при фототапетите

Модерните и красиви фототапети могат да преобразят всяка стая, придавайки ѝ уникален и неповторим облик. В момента особено актуални са панорамни пейзажи, абстракции, фотореалистични интерпретации на класическия дизайн. Предпочитани са моделите, които създават оптическа илюзия и визуално увеличават пространството. модерни са релефните фототапети, имитиращи груба мазилка, бетон, сатен и други стенни покрития.

Тапети за всекидневна

Във всекидневната тапетът допълва интериора с усещане за релакс и комфорт. Подходящи са модели в нежни и успокояващи тонове, 3D текстури, минималистични изображения с изчистени щампи.

Релефни тапети, имитиращи различни текстури също са хит в съвременната дневна. Те придават дълбочина и деликатно усещане за движение.

При избора на тапети за хол, градските и нощни пейзажи са класика, чиято мода не отминава.

Тапети за спалня

Красиви и изискани тапети за спалня ще придадат неподправен чар и уют на помещението. Спалнята е стая за релакс затова заложете на меки, успокояващи цветове.

През тази година модерни ще бъдат теракота, млечно бяло, пясъчно бежово, кафе, синя слива, зелено. Подходящи са модели, имитиращи нежни текстури като кадифе, сатен, коприна.

Флоралните мотиви също са много предпочитани за спалнята.

Тапети за кухня

Отлично решение за кухнята са фототапети, които оптически увеличават пространството, тъй като в съвременните жилища, тя обикновено е маломерна. Подходящи са геометрични фигури, както и модели, имитиращи естествени облицовки като камък, дърво, тухли.

Тапети за детска и тийнеджърска стая

Детската стая определено е място, където може да развихрите въображението си и да изберете интересни и цветни тапети. Заложете на висок клас екологични материали за да сте сигурни в качеството и безопасността на изделията, които избирате за детската стая.

Много интересни предложения има и сред тапетите за тийнейджърска стая. Различни модели на любими спортисти, автомобили, съвременни герои, космически мотиви или нежни абстракции.

При избора на тапети за дома, освен на дизайна и изображението, не забравяйте да обърнете сериозно внимание и на качеството. Заложете на тапети от Арт Гифт Декор, за да сте сигурни, че ще получите висок клас материали, отлично качество на печат, напълно безвредни мастила, висока устойчивост във времето и безкрайни креативни решения.


Тапетите – стилни, функционални, удобни за полагане, винаги са били и ще останат съществен еле