Африканският интериорен дизайн - моден тренд през 2019

26/09/2019, 22:07:31
Оценка 5 от общо 3 гласа
26/09/2019
Африканският интериорен дизайн - моден тренд през 2019

Африка е красиво и екзотично място, с богато културно наследство и се характеризира с уникален дизайн. Смело можем да кажем, че Африка бива определяна като континент на възможностите, а дизайнерите по целия свят вече приеха африканската култура присърце и са вдъхновени от нея.

Екзотични тенденции
Всяка година виждаме как модните експерти и интериорните дизайнери възприемат нови стилове и тенденции от цял ​​свят. Така например докато интериорния дизайн в скандинавски стил е изключително предпочитан от няколко години насам, то през 2019 години все повече се проявяват и екзотичните тенденции.

Чрез внасянето на характер, топли цветове и усещане за лукс в дома ни, африканският стил все повече печели популярност. Днес свързваме екзотичното изражение с жарко слънце, бели пясъчни плажове, палми и диви животни в африканската савана. 

Южноафриканският интериорен дизайн е вдъхновен от тенденциите от цял ​​свят и става все по-популярен. Дизайнерът на Моми Студио Антония Саранеделчева ще сподели с нас кои са основните черти на този стил, така че да можем да го внесем в собствените си домове.

Цветове

Африканският интериорен дизайн се характеризира с комбинация от тъмни и светли нюанси. Поради нарастващата тенденция и интереса към екзотичния дизайн, топлите нюанси са намерили своето място в нашите домове. Цветовете, вдъхновени от африканската природа и култура, включват красиви червени, кафяви нюанси, синьо и бежово. Общото за всички тези цветове е, че те се вписват перфектно в комбинация с големи, светли и ефирни помещения, внасяйки комфорт и уют в дома и създаващи уникално и спиращо дъха пространство. 

Дървото

Използването на дърво придава изключителен комфорт и топлина на всеки дом. Подовете от естествен паркет са особени красиви и са тенденция, която винаги ще бъде актуална. Дървения материал е красив и като ламперия, инсталирана върху стените.

Метал

Едни от ключовите елементи в афринаския интериорен дизайн са месинговата и поцинкована черна стомана. И двата метала намират приложение в мебелите, осветителните тела и аксесоарите.

Кадифе

Всички обичаме усещането за лукс, но нищо не създава това усещане толкова силно, колкото кадифето! То е устойчива и вечна материя, която съществува от векове, но наскоро е преоткрита със сложни щампи от ярки флорални елементи и елементи от джунглата. То е идеалено за тапицерия и сега е още по-приказено. Чудесен избор за други акценти в декора като декоративни възглавнички, които да разпръснете на диван или легло. Това е един от най-лесните начини да вкарате в пространството си кадифените елементи.

Настилки

Както вече споменахме, най-удачния вариант за настилка е масивния паркет, но върху него можете да сложите килим с много характерните за африканския дизайн елементи с ромбове.Много удачно е да се използват кожите вместо килим.

Текстил и аксесоари в африкански стил

Текстилът трябва да бъде с наситени цветове, привличащи вниманието със своята яркост и разнообразие от орнаментални зиг-заг и фигури във формата на диамант върху такива елементи като тапицерия на столове, табуретки, завеси, покривки и възглавници.

Аксесоарите, които ще подчертаят африканския дизайн са глинените фигурки, фигурките от слонова кост, амулетите, плетените абажури, дървените щори, ловните трофеи, африканските маски, както и живите растения, като папрати или палми.

Рамките на огледалата, изработени от бамбук или корк, изглеждат страхотно в африканския интериор.


Африка е красиво и екзотично място, с богато културно наследство и се характеризира с уникален дизай