10 идеи за летни балкони

17/05/2023, 16:27:23
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/05/2023
Тагове:
10 идеи за летни балкони

Балконът се превръща в любимото ни кътче за отмора през летния сезон. Затова си струва да се постараем да го направим уютен и практичен.

Почерпете вдъхновение от нашите 10 идеи за красиви, летни балкони и обновете своето място за релакс:

Удобно канапе

Този балкон е доказателство, че дори и на малкото пространство може да се разположи удобна мека мебел и да се създаде чудесно кътче за кафе или четене на книга. Комфорта се допълва от сгъваемата масичка, на която може да оставите напитката си.

Украсете с цветя

Цветята определено имат своето място на летния балкон. Тя внасят свежест, зеленина и цвят и допълват усещането за релакс.

Малкият балкон е чудесен

Тази съвсем малка тераса е пример как ограниченото пространство, подредено и декорирано по правилния начин може да бъде комфортно и функционално.

Минималистичен стил

Не е нужно да претрупвате балкона с вещи, аксесоари, мебели и цветя. Удобна пейка или капане, няколко саксии със зелени растения и подходящо осветление са напълно достатъчни за да оборудвате своето кътче за почивка.

Черно и бяло

Този изискан балкон е решен в модерен стил със семпъл декор и обзавеждане в черно и бяло. На монохромния фон изпъкват по-добре свежите плодове и цветя, както и красотата на природата навън.

Насладете се на барбекю с приятели

Ако разполагате с голям или среден по размер, балкон, чудесна идея е да устроите мини лятна кухня на открито. Обособете барбекю, а ако има възможност и уютен кът за хапване.

Трапезария на открито

Този прекрасен балкон е истинско вдъхновение за създаване на мини трапезария на открито. Изберете подходяща маса, столове или пейка, малко килимче, романтично осветление и няколко растения и имате вашето прекрасно място за приятни, летни вечери.

Уют по скандинавски

Комфортно висящо кресло, свежи цветя и билки в плетени кошници, бамбукова ограда и семпла декорация в сканди стил – какво повече ви трябва за истински релакс на терасата?

Градина на балкона

Засадете пищни висящи растения по оградата, парапета, стената или декоративна опора и ще получите невероятна градина на балкона. Растенията ще предпазят терасата от шум, прах, слънце и любопитни погледи и ще създадат уютна и хармонична атмосфера.

Преносимо огнище

Мини био камина или дори няколко градински фенера ще внесат допълнителна романтика и уют на вашия балкон през летните вечери. 


Балконът се превръща в любимото ни кътче за отмора през летния сезон. Затова си струва да се постара