Тенденции в интериорния дизайн през 2017 година

26/02/2017, 03:17:09
Оценка 4.5 от общо 83 гласа
26/02/2017
Тенденции в интериорния дизайн през 2017 година

Кои са водещите тенденции в интериорния дизайн през 2017 година?

Желние за завръщане към природата, търсене на спокойна и хармонична атмосфера в дома, съчетание между класическия и съвременния стил...

Цветовете в интериора през 2017 година

Безспорен фаворит на интериорните дизайнери през тази година е зеленият цвят. Greenery (тревисто зелено) е определен за цвят на годината. Обясняваме си го със стремежа на хората да запазят връзката с природата и да внесат колкото могат повече от нея в своите домове. Зеленият цвят създава отпускаща и приятна атмосфера в дома. Зарежда с енергия и сили.

Актуални остават сивият и синият цвят, както и огнени нюанси като розово, корал, оранжево, златисто. Меките пастелни тонове като охра, бледо зелено, бяло, пастелно оранжево също остават на мода.

Стиловете в интериора през 2017 година

Актуален остават минималистичният стил, следван от скандинавският. Желнието на хората да са по – близо до природата връща на мода и стилове като рустик и шале. Целта е елегантност, стил и функционалност, съчетани с максимално усещане за уют .

Мебелите през 2017 година

По отношение на мебелите също се търси преди всичко фунционалност. Те са малки, практични с изчистени линии и строги форми. Актуални са моделуните системи, които позволяват бързо и лесно разместване на обзавеждането. Запазва се тенденцията и за предпочитане на вградени мебели и уреди.

Материалите в интериора през 2017 година

Набляга се преди всичко на традиционните материали – дърво, стъкло, карамика. Акцент ще бъде и мраморът, предпочитан най – вече за кухнята, банята и всекидневната.

Бронз и месинг също ще се радват на особена почит през тази година. Можем да ги срещнем под формата на аксесоари или осветителни тела.

Запазено място в ТОП тенденциите на интериорния дизайн през 2017 година има и коркът.

Екстравагантно осветление през 2017 година

Осветителните тела ще се превърнат в нендаминат аксесоар в стилния интериор през тази година. Те ще бъдат различни, авангардни, с необичайни размери или нестандартна форма.

Тропически мотиви в декора през 2017 година

Започналата тенденция, още през лятото на 2016 година, за навлизането на тропическите мотиви в интериора, се запазва и през настоящата година. Принтове, картини, фототапети, текстил, ще ни пренесат в джунглата и ще създадат усещане за вечно лято, настроние и позитивна енергия в домовете ни.

Hygge – спокойстивие, комфорт и топлина

Hygge всъщност е скандинавска философия на живот. Нейната идея е създаване на уют, хармония и топлина в дома. Мебели от естествени материали, пухени завивки и аксесоари, люлеещ се стол, мека светлина и неизменният огън в камината – с две думи всичко, което свързвате с уют, топлина и оптимизъм.


Кои са водещите тенденции в интериорния дизайн през 2017 година? Желние за завръщане към природата,