Нов живот за старите вещи в градината

02/08/2018, 14:14:14
Оценка 3.3 от общо 3 гласа
02/08/2018
Тагове:
Нов живот за старите вещи в градината

Ако сте решили да разчиствате мазето на старата къща на село, не бързайте да изхвърляте непотребните предмети, които намерите там. Много от тях биха могли да се превърнат в чудна декорация за вашата градина.

С помощта на малко боя, цветя и въборажение старите мебели, предмети от бита и аксесоари ще „оживеят“ в двора ви и ще го изпълнят с ретро елегантност и чар.

Старата шевна мазшина би могла да се превърне в чуден цветарник. Същата фунцкия би могла да изпълнява и непотребната стълба.

Засадете атрактивни растения в чайник или старата градинска лейка и ги поставете на избрано място в градината. Подберете растителни видове, които се нуждаят от малко пространство и не изискват много грижи.

Бебешката количка от собственото ви детство несъмнено ще се превърне в забавна атракция в двора ако поставите няколко саксии или сандъчета в нея или пък засадите цветята директно там.

Старият велосипед е незаменима украса за градината особено ако го освежите с боя и поставите в него няколко кашпи, сандъчета или кошници с пъстри цветя.

Счупените глинени саксии са чудесна основа за създаването на мини градина. В тях могат да бъдат засадени и различни растения, основно такива, неизискващи много грижи – като сукулентните.

Старата количка за дърва може да бъде превърната в цветарник или мини градина. Може да я пребоядисате ако искате да се освежи и да придобие модерен вид или да я оставите автентична ако целите ретро визия в двора си.

Засадете различни растения в непотребните метални кофи за поливане. За да допълните декоративния ефект може да засадите мъх, декоративни треви, да насипете дребни камъчета или интересни аксесоари.

Старите обувки и чанти също могат да се преобразят в ефектни съдове за цветя. Напълнете ги с почва, подходяща за растенията, които ще отглеждате и пробийте дупка в основата им за да осигурите дренаж. След това засадете подходящите растения. И тук добър избор са сукулентните видове, но може да засадите и други като мушкато, теменужки и други цветя, декоративни треви, билки.


Ако сте решили да разчиствате мазето на старата къща на село, не бързайте да изхвърляте непотребните