Идеи за декорация на външните стълби с цветя

08/04/2021, 09:47:52
Оценка 3.3 от общо 3 гласа
08/04/2021
Тагове:
Идеи за декорация на външните стълби с цветя

Украсата на външното стълбище ще го превърне в оживено, приветливо място и ще добави стойност към дворното пространство. Не забравяйте, че това ще бъде едно от първите неща, които забелязвате вие и вашите гости, влизайки в дома. Приятното външно стълбище ще донесе позитивно настроение още с прекрачването на прага на къщата.

Една лесна и красива идея, подходяща за пролетта. Няколко средно големи глинени саксии, в които са засадени лалета, поставени от двете страни на стълбите символизират събуждането на природата за нов живот.

Петуниите са едни от най-подходящите цветя за декорация на стълбите или верандата. Съчетайте ги с подходяща декоративна трева за постигане на по-изискан ефект.

За градина в гръцки стил изберете сини глинени саксии с бели цветя. Освежете стълбището като го боядисате в бяло. Тази комбинация ще придаде усещане за простор, чистота и вечно лято.

Големи керамични саксии, изпълнени с обемни растения в ярки цветове определено ще превърнат стълбището в красив акцент. Поставете ги в ъгъла за да не пречат на движението.

Керамични саксии, поставени в края на всяко стъпало придават чар и завършеност на каменното стълбище.

Боядисайте средно големи тенекиени кутии в ярки или неонови цветове и засадете в тях различни цъфтящи растения. Подобна декорация няма как да остане незабелязана.

Ниски, пластамсови или дървени сакндъчета, в които са засадени мушкато, теменужки, хризантеми или астри са чудесна украса за стълбите.

Големи, глинени саксии с мушкато, петунии или здравец са отлично решение за каменните стълби.

Жълтите хризантеми са чудесна есенна украса за каменното стълбище. Може да комбинирате с други есенни цветя като астра, тагетес, хелениум, далия.

Ако стълбите са тесни и не предлагат много възможности за декорация, може да поставите симетрично две каменни саксии с красиви декоративнолистни или цъфтящи растения. Това ще добави простота и ненатрапчива елегатност в градинския декор.

Старите дървени бъчви несъмнено са едни от най-атрактивните съдове за цветя в градинския декор. Комбинирайте с глинени или пластмасови саксии в земни тонове и пъстри цветя.

Големи съдове със сенколюбиви цветя и декоративни треви ще придадат силен декоративен ефект на сенчестите стълби.

Идея с пъстри, обилноцъфтящи видове за всеки сезон – заложете на петунии, мушкато, теменужки, хризантеми, астри.

Към обемните саксии може да добавите други екстериорни декорации – градински фигури, фенери, свещници.

Нестандартна идея за подвижни саксии, монтирани върху крачета на стол. Предимство е бързото и лесно преместване. Решението е много практично за обемни и тежки съдове.

Компактни сукулентни растения в малки съдове са елегантно и вдъхновяващо решение за стълбището. Поради малкия си размер те не пречат на движението, не се натрапват, а и не изискват много грижи.


Украсата на външното стълбище ще го превърне в оживено, приветливо място и ще добави стойност към дв