Подхранване на цветята с натурални продукти - лесно и безопасно

04/03/2017, 14:04:34
Оценка 4.5 от общо 89 гласа
04/03/2017
Тагове:
Подхранване на цветята с натурални продукти - лесно и безопасно

Подхранването на растенията има ключово значение за тяхното развитие и цъфтеж.

Освен с минералните торове, предлагани в цветарските магазини, може да обогатите почвата на вашите цветя и с някои хранителни продукти от кухнята. Бързо, лесно и ефективно.

Подхранване на цветята с банани – бананите са много богати на калий, който спомага за обилен цъфтеж. Подхранването с банани е подходящо за почти всички цъфтящи видове и най – вече за розите.

Оставете банановите кори да изсъхнат, след което ги смелете в кафемелачка или блендер. Ще получите кафяв прах, от който може да сипвате в почвата преди поливане.

Ако искате да получите течен тор може да смесите банановите обелки с малко вода в пасатора и да полеете растението с получената смес.

Подхранване на цветята с кафе – утайката от кафе е богата на азот, калций и мед, които са много важни за развитието на растенията. Оставете утайката да изсъхне добре, в противен случай има риск в почвата да се образува мухъл. Сипете по една супена лъжица на всяка саксия. Утайката от кафе ще направи почвата по – рохкава. Може да се прилага както за стайни, така и за градински растения.

Подхранване на цветята с картофена отвара – картофите са богати на нишесте, което дава на растенията енергия и е необходимо за техния растеж и размножаване. След като сварите картофите изчакайте водата да изстине и полейте с нея цветята.

Подхранване на цветята с яйчени черупки – натрошете яйчените черупки на дребно и ги смесете с горния слой на почвата. Правете това веднъж на три месеца за да заредите растенията с калций.

Подхранване на цветята с оризова вода – подобно на картофената отвара, водата, в която е врял ориз е богата на скорбяла, която има благоприятно действие върху растенията.

Подхранване на цветята с отвара от цитруси – залейте кори от цитрусови плодове с вода и оставете да престои едно денонощие. След това полейте цветята с тази вода.

Подхранване на цветята с алое – сокът от алое е полезен за всички стайни растения. Разредете 1 ч. л. сок от алое в литър и половина вода и полейте цветята.


Подхранването на растенията има ключово значение за тяхното развитие и цъфтеж. Освен с минералните