Декорация на дома със сукулентни растения

16/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 87 гласа
16/12/2014
Декорация на дома със сукулентни растения

Сукулентните растения са особено издръжливи на условията на околната среда, най-вече на силна слънчева светлина и висока температура, а повечето от тях не се нуждаят и от често поливане. Това ги прави сравнително лесни за отглеждане и подходящи за начинаещи градинари, както и за хора, които нямат време да се грижат за капризни растения.

Със сукулентни растения могат да се направят прекрасни аранжировки и интересни саксийни комбинации.

Те имат интересна форма и текстура, което ги прави подходящи за декорация на дома. Могат да се отглеждат във всяко помещение, тъй като не изискват специални грижи.

Подходящи са за декориране на рафтовете, бюрото, масата, балкона, а понякога се оформят и в красива жива картина за стена.

По отношение на грижите – сукулентните растения не бива да се поливат преди почвата да е напълно изсъхнала. Повечето видове нямат нужда от подхранване, но тези с по-бърз растеж могат да бъдат наторявани през вегетационния период.

За повечето сукулентни зимата е период на покой. Те се нуждаят от температура 14-18 градуса и намалено или дори преустановено поливане.

Сукулентните растения са подходящи за отглеждане в терариум. Той стои атрактивно на бюрото, прозореца или на масичката за кафе.

С добавянето на цветен пясък, декоративни камъчета, мъниста ще се получат интересни атанжировки, които могат да красят всяко кътче в дома ви.


Сукулентните растения са особено издръжливи на условията на околната среда, най-вече на силна слънче