Билките носят положителна енергия в дома

25/09/2017, 22:10:13
Оценка 4.5 от общо 78 гласа
25/09/2017
Тагове:
Билките носят положителна енергия в дома

Как билките премахват негативната енергия и подобряват здравето и настроението ни

Отглеждането на билки у дома внася свежест, зеленина и приятен аромат. Те могат да се използват като полезни и вкусни подправки към ястията, които приготвяме. При това ще са отгледани с любов и туко що набрани! Но билките не служат само за това. Сред безкрайните им полезни свойства е и това, че те могат да подобрят настроението и здравето ни, да пречистят въздуха у дома и да внесат положителна енергия.

Отглеждани като стайни растения билките пречистват въздуха в помещението и неутрализират бактериите. Освен това се борят с раздразнението и умората. Помагат за постигането на баланс и хармония. Това се дължи основно на ароматите т.нар флавоноиди, които излъчват и специфичната енергия, която всяка билка притежава.

Мента – помага за намаляване на стреса, умората, агресията и депресивните състояния. Свежият приятен и силен мирис на ментата успокоява нервната система, намалява раздразнението и умората. Също така помага за подобряване на паметта и концентрацията. Препоръчва се ако прекарвате много време на работа с компютър да поставите саксия с мента в близост до бюрото си.

Мащерка – помага за справяне с гнева – От много векове мащерката е символ на смелост. Смята се, че помага за преодоляване на страха и справяне с гнева и агресията. Подпомага оздравяването след боледуване. Растението има множество лечебни свойства и се използва за овладяване на много болестни състояния. Ценена е и като подправка в кулинарията. Отглеждането на мащерка вкъщи подобрява съня, силата на ума, и помага за придобиване на смелост. Смята се за талисман срещу отрицателната енергия. Освен това билката пречиства въздуха и дезинфекцира помещението.

Здравец – полезен е за хора със заболявания на нервната система и склонни към депресивни състояния. Листата на здравеца излъчват ароматни флавоноиди, които имат способността да неутрализират вирусите и бактериите във въздуха. Затова отглеждането му е благоприятно както за превенция на вирусни инфекции, така и при вече възникнали такива. Растението отделя във въздуха и бактерицидни вещества, които убиват микробите. Енергията, излъчвана от здравеца хармонизира атмосферата в дома. Отглеждането на билката у дома е препоръчително за хора, страдащи от нервни заболявания, депресия, високо кръвно налягане. Здравецът премахва раздразнителността и негативната енергия. Полезен е и за прекалено емоционални хора.

Босилек – смята се, че предпазва дома от негативна енергия. В Турция и Гърция на входа на много жилища има саксия с босилек, която да не допуска отрицателната енергия да влиза в дома. Растението подобрява работата на ума и неутрализира неприятни емоции като гняв, агресия и негативно настроение. 


Как билките премахват негативната енергия и подобряват здравето и настроението ни Отглеждането на б