Мини градини у дома

30/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 89 гласа
30/12/2014
Мини градини у дома

Иска ли ви се да си имате градинка, която да аранжирате и декорирате по свой вкус, която да краси дома ви, да внася зеленина и свежест? Мини градинките са един интересен и достъпен начин да осъществите мечтата си, макар и в миниатюрен вид.

Лесно може да внесете частица природа у дома си с тези прекрасни зелени декорации.

Мини градинка може да си направите в саксия, сандъче, кошница, дори чаша.

Може да я поствите нявсякъде в дома си или на балкона. Няколко миниатюри на терасата ще я превърнат в истински цветен рай.

Миниатюрите се правят лесно с малко търпение и въображение, а има и готови варианти, които може да си закупуте.

В мини градинката може да поставите всичко, което се намира и в истинската градина- мебели, мини басейн, пейка, малка къщичка, склуптури на животни, да си направите алея и всичко за което се сетите.

Важно условие за получаването на красива мини градина е да се спазват пропорциите – всеки елемент да бъде съразмерен с останалите в композицията. Мебелите трябва да си подходждат по вид и по материал. За декорация са подходящи дребен чакъл и естествени камъчета. Също така за настилка са подходящи мрамор, мозайка, мини тухлени настилки.

Интересен ефект се получава с пътечка от цветни речни камъчета или натрошена дървена кора. В зависимост от растенията, които ще отглеждате настилката може да бъде съставена от разноцветен пясък. Той е подходящ за сукулентни растения и се получава красив и интересен декоративен ефект.

Растителността в мини градинката трябва да се състои от стайни видове. Те могат да бъдат различни, но най-подходящи са кактуси или сукуленти, тъй като не изискват много грижи и са издръжливи на почти всякакви условия.

Може да засадите трева за настилка, но ако растенията са ниски, има опастност тя да ги скрива, ако порасне прекалено висока, затова ако се спрете на сукулентни растения (които по принцип са ниски) по-добре използвайте горски мъх за декорация около тях.

Всички растения с дребни листа и цветове са подходящи за миниатюрите. Разбира се трябва да ги подбирате така, че да си пасват и да могат да съжителстват едно с друго.

Мини градинките са много подходящи за подарък за човек, който обича цветята и зеленината. Използвайте въображението си и украсете дома си с много цвят и настроение.


Иска ли ви се да си имате градинка, която да аранжирате и декорирате по свой вкус, която да краси до