Как да създадем градина в английски стил

15/01/2018, 23:42:36
Оценка 4.6 от общо 45 гласа
15/01/2018
Тагове:
Как да създадем градина в английски стил

Най – характерната особеност на градината в английски стил са неправилните форми. Площадките за отдих, лъкатушещите алеи, цветните лехи, моравата – всичко е с неправилна форма, а пътечката често е на зиг – заг. Премахването на строгите геометрични форми разчупва градинския пейзаж и му придава нестандартна визия.

В лехите са предпочитани тревисти и храстовидни растения, също и екозтични видове.

Ще ви предложим няколко идеи как да добавите щипка английски стил във вашия двор:

Кът за отдих с неправилна форма – забравете за правоъгълните площадки! Вместо това се спрете на нестандартна форма. Пътечката също не е нужно да е справилна форма, както и цветната леха около зоната за отдих.

Засадете тревисти растения – тревите са на почит в английската градина. Може да заложите на японски офиопогон, фестука, мащерка, естрагон.

Фигурална цветна леха – изберете нестандартна форма и за цветната леха. Кунтурите й може да подчертаете с каменни бордюри. Ако лехата е малка, добра идея е да засадите само една култура.

Декорирайте с природни елементи – шишарки, клони с интересна форма, жълъди, кестени, речни камъчета са много подходящи за декорация на английската градина.

Минималистични склуптури – ефектните склуптури в минималистичен стил ще придадат автентична английска атмосфера. Особено ако са свързани с някои от техните обичаи, като например – пиенето на чай. Интересна идея е да поставите фонтан или друга градинска склуптура във вид на чайник.

Алея на зиг – заг – и тук важи правилото за разчупване на атмосферата като избягаме от правилните форми. Криволичещата пътечка е един чудесен начин да се наруши монотонността на градината.


Най – характерната особеност на градината в английски стил са неправилните форми. Площадките з