Коледна декорация за прозореца

27/08/2017, 11:23:12
Оценка 4.5 от общо 47 гласа
27/08/2017
Тагове:
Коледна декорация за прозореца

При украсяването на дома за Коледа не забравяйте да декорирате и вратите и прозорците. На входната врата поставете красив коледен венец, а на терасата и на прозорците може да придадете празнично настроение с помощта на пъстри лампички, гирлянди, свещи, коледни играчки, елхови клонки, малко коледно дръвче или празнични фигурки.

Идеи за коледна украса на прозореца

Големи звезди

Изглеждат особено очарователно в скандинавския интериор. Може да ги намерите готови по магазините или да ги изработите сами. Чудесно се съчетават със снежинки и бели или сребристи гирлянди.

Елха на перваза

А защо не и цяла гора? Мини елхички в саксия, както и декоративни такива, направени от плат, хартия, дърво или керамика, заедно с няколко еленчета ще създадат чудна коледна гора.

Панорама на нощния град

Малък светещ град на перваза ще създаде усещане за приказка и магия. Прозорецът може да се превърне в истинска панорамна композиция с къщички от картон и звездички или снежинки на заден план. Добавете лампички за да подчертаете празничното усещане.

Свещи

Свещите добавят романтика, уют и топлина у дома. Поставете няколко красиви свещници на перваза, добавете мини коледно дърво и фигурка на Дядо Коледна и празничната атмосфера е гарантирана. Може да добавите шишарки или смърчови клонки.

Снежинки

Традиционен начин за украса на прозорците е чрез направата на снежинки със специален спрей. Снежинки, изработени от картон или хартия и окачени като гирлянда също са отлична идея.

Гирлянди

Собственоръчно направените гирлянди са чудесно решение, тъй като украсата ще съдържа вашия почерк и уникалност. Включете и децата в начинанието и забавлението ви е гарантирано.

Коледен венец

Макар традиционно коледния венец да украсява вратата, той би стоял прекрасно и на прозорците, особено в комбинация с лампички, създаващи приказно настроение.

Цветя

Саксийните растения са традиционна украса за перваза на прозореца. Коледната звезда, Коледния кактус и цикламата са най-подходящи за празничния декор.

Коледни пердета

За да подсилите коледното настроение сменете завесите с тематични такива в традиционните цветове – червено, бяло, зелено, златисто. Добавете мини елха и няколко свещи и имате разкошна украса за прозореца.

Ботуши

Светещи ботуши или чорапчета за подаръци също са отлично решение за Коледна декорация на прозореца.

Коледен кът за четене

Преобразете перваза като уютен кът за четене с празничен декор. Нужно ви е топло и меко одеяло в подходящите цветове, декоративни възглавнички с коледни мотиви, подходящи завеси. За разкош може да добавите венец и снежинки по прозорците.

Разгледайте още няколко предложения за коледен декор на прозорците и внесете празничното настроение в дома си:


При украсяването на дома за Коледа не забравяйте да декорирате и вратите и прозорците. На входната в