Идеи за коледен венец

17/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 36 гласа
17/12/2014
Тагове:
Идеи за коледен венец

Венецът е традиционна коледна декорация. По магазините се предлагат доста готови варианти, но ако имате време и търпение може да си направите оригинален коледен венец и сами.

Материалите, които използвате могат да бъдат естествени или изкуствени, каквито ви е по-лесно да си набавите.

От близкия парк, например, може да се сдобиете с различни клонки и шишарки. Може да използвате и ядки – орехи, лешници, жълъди. Също и сушени плодове.

За основа използвайте окръжност от дърво или метал, с каквото разполагате. Ще са ви необходими също така здрави конци или тел за да прикрепите добре елементите по венеца.

Боровите клонки са основен елемент на коледния венец. Може да използвате истински или изкуствени. Предимството на вторите е, че не се ронят.

Класическия коледен венец задължително е декориран с червена панделка, но ако желаете може да използвате и други цветове – златисто, сребърно, зелено.

Коледния венец е символ на безкрайността. Направеният от цветя и зеленина венец символизира, че зимата не е вечна, че отново ще дойде пролетта и Земята ще се събуди за нов живот.

Коледния венец може да поставите на вратата, на прозорците, на стената или на масата. За завършек може да го напръскате със златен или сребрист спрей, който имитира снежинки.

Няма ограничения в материалите, които да използвате за направа на коледния венец. За по-нестандартни идеи може да включите пуканки, бонбони, детски играчки, хартия дори коркови тапи.

Цвета също не е задължително да е традиционните коледни нюанси – може да се спрете на бяло, синьо, жълто – всичко, което ви харесва и подхожда на интериора.


Венецът е традиционна коледна декорация. По магазините се предлагат доста готови варианти, но ако им