Артистични идеи с дървени пънчета за дома и градината

03/02/2015, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 49 гласа
03/02/2015
Тагове:
Артистични идеи с дървени пънчета за дома и градината

Дървените пънчета са чудесен декоративен елемент, с който може да освежите вашия интериор. Природните елементи, намерили място в декора, придават очарователно излъчване на дома, а защо не и на градината?

От пънчета може да си направите нестандартна холна масичка, табла, декоративен поднос, дори саксия или ваза за цветя или пък интересни свещници. Тъй като последните не се правят много лесно, разбира се има и вариант да си ги закупите готови, а не да ги изработвате ръчно.

Ако решите да използвате дървени пънчета като табуретка, масичка или табла може да ги боядисате в подходящ цвят или само да ги лакирате за блясък, а и да предпазите повърхността им. Ако целите да придадете рустик усещане на интериора може да ги запазите естествени и необработени.

Поставки за чаши или саксии

Дървените пънчета са чудесна поставка за чашата за кафе и чай или за малки саксии с цветя и билки на перваза.

Масичка за кафе

Холната маса, изработена от дървен пън е нестандартна, красива и здрава. Подходяща е за жилище в еко, скандинавски, рустик или модерен стил.

Стенна декорация

Дървесните елементи внасят усещане за уют и топлина. Направете собственоръчно красиво пано за стената в спалнята или трапезарията.

Гръб на кухнята

Една нестандартна идея е създаването на кухненски гръб от дървени шайби. За да улесните почистването може да ги покриете с прозрачно стъкло.

Рамка

Интересна, натурална рамка за огледало, картина или часовник ще освежи обстановката в помещението и ще придаде домашен уют.

Поднос

Може да изработите оригинален поднос за закуска в леглото или сервиране на сирена и плодове, който ще бъде красиво допълнение към всяка стая.

Моливник

От малки дървени пънчета може да бъде изработен практичен моливник или кофичка за съхранение на дребни аксесоари.

Декорация

Използвайте дървения материал в различни форми за да създадете красив декоративен елемент, който ще внесе уют и чар в дома.

Мини табуретка

Монтирайте на дървеното пънчета с колелца за придвижване в долния край и мека възглавничка отгоре и получавате чудесно мини столче.

Масичка в градината

Очарователна масичка за кафе ще придаде настроение и уют в двора.

Къщичка за птици

Една чудесна идея е да изработите собственоръчно къщички за птици от натурално дърво и да ги разположите на различни места в градината.

Свещник

Още един декоративен елемент, който може да бъде направен от дървено пънче е свещник, който ще създаде романтична и нежна атмосфера в дневната.

Саксии за цветя

Особено подходящи са сукулентните растения, които не се нуждаят от голямо количество почва и вода.

Нощно шкафче

Интересно решение за спалня в скандинавски, еко или селски стил.


Дървените пънчета са чудесен декоративен елемент, с който може да освежите вашия интериор. Природнит