Секционни гаражни врати срещу ролетни: как да изберем подходящи

14/09/2021, 20:47:15
Оценка 5 от общо 2 гласа
14/09/2021
Секционни гаражни врати срещу ролетни: как да изберем подходящи

Дошло е време за ремонт на гаража? Но също така не сте сигурни какво да търсите, когато дойде ред за подбора на гаражни врати? След прочита на тази кратка статия със сигурност ще знаете кой избор е най-подходящ и откъде да започне вашето търсене.

Как да направим правилния избор

Задачата, с която сте се натоварили, а именно подборът на гаражна врата, определено не е лесна работа. Вложението, което ви предстои, не се случва често и инвестицията не е малка. Именно затова си заслужава да отделите значително време, за да се запознаете с необходимата информация преди да стигнете до заветното решение. Именно поради тези причини ви каним да се разходите с нас из видовете, които ще ви представим след секунди:

  • Ролетни гаражни врати — основният им плюс е, че мястото което заемат е малко. Изградени са от ламели, които автоматично се навиват на ролка в кутия намираща се в горната част и изработката им е от стомана или алуминий.

  • Секционни гаражни врати — методът на тези големи панели, които са свързани с панти е плъзгащ, повдигащ механизъм, който им помага да се прибират плътно нагоре по повърхността на тавана. Най-големият им плюс е това, че предлагат голяма топлоизолация.

  • Гаражни врати с летящо крило — изградени от един голям панел, прибиращ се под трегера на входа. Основно си приличат със секционните, защото като тях се монтират навътре. Подходящи са за гаража на вилата и също разполагат с автоматично или ръчно отваряне и затваряне.

  • Двукрили — класическият подход. Основното им предимство е в цената, този вариант е най-бюджетен, но също си има своите предимства. Пример за това са ограничителите, с които разполагат, както срещу затваряне на крилата, така и срещу провисване на пантите.

Определено прибирането ви у дома вече ще изисква минимален брой движения, или с други думи, те ще се свеждат до едно натискане на бутона.

Какви са предимствата

Може би задачата вече не ви се струва толкова сложна? Просто е важно да се ограничите до най-важните предимства, които държите да притежава новата ви гаражна врата, а именно: 

  • Ненадминати са по шумоизолация;

  • Инвестицията ви гарантира дългогодишна експлоатация;

  • Разнообразие от дизайни и цветови палитри;

  • Условия за безопасност;

  • Допълнения и екстри;

  • Минимум изискване на поддръжка.

Определено сдобивайки се с такава врата, се сдобивате и с безброй преимущества. Бъдете категорични в избора си, както те ще са категорични в работата си.

 

 


Дошло е време за ремонт на гаража? Но също така не сте сигурни какво да търсите, когато дойде ред за