Рецепта за домашен сапун с кафе

24/10/2018, 12:35:03
Оценка 5 от общо 2 гласа
24/10/2018
Рецепта за домашен сапун с кафе

Ще споделим с вас една лесна рецепта за приготвяне на ароматен ексфолиращ сапун с кафе. Необходими са ви само четири продукта, изпълнението е бързо и просто, а резултата впечатляващ!

Какво ви трябва:

  • 1 пакет сапунена основа
  • Форма за сапун
  • Малко мляно кафе
  • Ароматно масло по избор

Кафето служи като натурален ексфолиант, а ароматното масло ще придаде неповторимо ухание на вашия сапун.

Как се приготвя:

  1. Преценете колко сапунена основа ще ви е необходима. На някои форми е отбелязано колко сапун побират, но на други – не. В случай, че на вашата не пише, напълнете я с вода и после излейте водата в мерителна чашка. Така ще разберете приблизително колко грама сапунена основа ви е нужна.
  2. Нарежете сапунената основа на кубчета и я сложете в подходящ, за микровълнува фурна, съд. Разтопете сапуна като го топлите на равни интервали от по 10 – 15 секудни като разбърквате внимателно след всеки интервал. В сапуна може да се образуват балончета, това е нормално.
  3. Добавете мляно кафе на око и разбъркайте.
  4. Добавете няколко капки ароматно масло по избор. Подходящи са ванилия, канела, какао.
  5. Изсипете сапуна във формите. Ако има останали балончета може да ги премахнете като напръскате сапуна с малко спирт от разстояние. Едно – две пръскания са достатъчни. Изчакайте сапуна да се втвърди. Това може да отнеме няколко часа. След това може да извадите сапуна от формата. Ако ви е трудно може да го пъхнете във фризера за няколко минути, така ще се свие и ще излезе по – лесно от формата.

Вече имате чудесен ръчно изработен сапун, който може да се превърне в перфектен подарък за любимите ви хора!


Ще споделим с вас една лесна рецепта за приготвяне на ароматен ексфолиращ сапун с кафе. Необходими с