Коледна украса с буркани

21/01/2017, 08:56:30
Оценка 4.5 от общо 58 гласа
21/01/2017
Тагове:
Коледна украса с буркани

Празните стъклени буркани могат да се превърнат в ефектна коледна декорация за дома или градината. Те могат да се използват като празнични свещници. Просто напълненете дъното на буркана с моркса сол, а върху нея поставете цилиндрична свещ с подходяща височина в избран от вас цвят. Ако искате да постигнете традиционна коледна украса заложете на бяла, червена или зелена свещ. Ефектно би се получило и със златни или сребърни свещи. Около нея може да поставите малки топки за елха. На гърлото на буркана завържете красива панделка със звънче.

Празният буркан може да се превърне и в атрактивно коледно преспапие. Залепете от вътрешната страна на капачката мини декоративна елхичка или подходяща керамична фигурка – на снежен човек, еленче, джуде или Дядо Коледа. Поставете в буркана стиропорени топчета или английска сол. Напълнете го с вода до горе и затворете качаката добре след което го обърнете наобратно.

Стъклени буркани за подправки или халби за бира могат да се превърнат в оригинална кулинарна декорация. Може да напълните буркана с различни пластове от сухи подправки и варива, а отгоре да поставите малка коледна фигурка. Друг вариант е да поставите различни коледни сладки или червени и зелени бонбони и да завържете на гърлото на буркана ефектна панделка. Пълният с лакоства буркан със сигурност ще привлче погледите на малки и големи.

Вижте още няколко идеи за нестандартна коледна декорация с празни буркани:


Празните стъклени буркани могат да се превърнат в ефектна коледна декорация за дома или градината. Т