Как да си обособим офис вкъщи

15/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 38 гласа
15/10/2014
Тагове:
Как да си обособим офис вкъщи

Работата от дома става все по-честа практика в последно време.

Ако работите от вкъщи, то вашия домашен офис е мястото, където прекарвате най-много време във вашия дом, затова е важно то да е удобно и практично.

Трябва да ви осигурява спокойствие, да може да се концентрирате, а в същото време да отговаря на останалата част от интериора. Понякога това може да се окаже трудна задача.

Разбира се най-добре е да си обособите отделна стая, която да превърнете в работен кабинет, но когато жилището е по-малко за съжаление нямаме такава възможност.

Ще ви покажем няколко примерни идеи как да си обособите малко работно кътче у дома, когато не разполагате с много място за целта.

Един вариант, ако живеете в къща на два етажа е да се възползвате от площта под стълбите, която в повечето случаи остава неизползваема. Така ще я оползотворите, няма да отнемате от пространството на стаите, а и работният кът остава някак отделен.

По този начин си осигурявате както уединение когато работите, така и вашия офис не се набива на очи.

Друг вариант е да се спрете на някой ъгъл. Така работния кът става дискретен и не заема излишно място в стаята.

Още една идея е ако разполагате с по-голямо помещение да си обособите две отделни зони. Може да съчетаете спалнята с работния кабинет, като си направите такъв в единия край на стаята и отделите помещенията едно от друго със стена или параван.

Може би най-често срещания варинат е домашния офис да е разположен в дневната или трапезарията. Може да го отделите с параван, или да го направите като част от интериора. Разбира се в случай, че се вижда, работния кът трябва да е съобразен с цялостния стил на стаята, мебелите и цветовете трябва да си подхождат.

Разбира се най-важно е работното място да е удобно, мебелите да са функционални и да ви осигуряват всичко необходимо. Помислете за достатъчно светлина, за предпочитане естествена. Малко стайно цвете в саксия ще освежава бюрото ви и ще ви зарежда с положителна енергия.


Работата от дома става все по-честа практика в последно време. Ако работите от вкъщи, то вашия дома