Как да премахнем неприятната миризма от дрехите в гардероба

04/10/2017, 17:00:55
Оценка 4.4 от общо 27 гласа
04/10/2017
Тагове:
Как да премахнем неприятната миризма от дрехите в гардероба

Ако в гардероба ви се е появила влага, това несъмнено се отразява на дрехите, съхранвяни в него и те придобиват лоша миризма. За да се избегне появата на мухъл от изключителна важност е осигуряването на добра вентилация. По възможност оставяйте вратите на гардеробите и шкафовете отворени от време на време. Периодично правете цялостно почистване на гардероба. Ако вече се е появил мухъл, остранете го възможно най – бързо. За целта опитайте следните стъпки:

1. Изведете всички дрехи от гардероба и ги изперете в пералнята на стандартна програма. Миризмата на мухъл трябва да изчезне. Ако това не се случи повторете изпирането.

2. Напълнете кофа с чиста вода и добавете малко изопропилов спирт. С помощта на кърпа, потопена в този разтвор почистете всички предмети и аксесоари, които няма как да бъдат изпрани в пералнята, например – кожени обувки. Предварително направете тест за устойчивостта на материала към разтвора, за да сте сигурни, че няма да увредите тъканите. Ако почистването със спирт не е възможно използвайте разтвор от 5 л. вода и 1 чаша прах за пране. Подсушете предметите с чист парцал и ги оставете да изсъхнат напълно в друга стая.

3. В кофа смесете 4,5 л. вода с 1 / 4 чаша белина. С помощта на този разтвор и парцал почистете гардероба. За да разберете дали материала  на гардероба е съвместим с разтвора пробвайте първо на малка част от вътрешността на гардероба. Ако мястото се обезцвети, не прилагайте разтвора, а опитай с друг препарата за мухъл от търговската мрежа. Почистете добре целият гардероб отвън и отвътре.

4. Изчакайте около 30 минути и вижте дали има остатъци от мухъл, ако забележите такива почистете отново.

5. Изведете всички чекмеджета и дръжте вратите на гардероба отворени за няколко часаза да изсъхне добре и да се изпари миризмата.

6. След като гардеробът е напълно изсъхнал приберете чистите дрехи вътре.

7. За да предпазите шкафовете от повторната поява на влага и мухъл използвайте влагоуловител за гардероб.

По материали от: www.marisanbg.com


Ако в гардероба ви се е появила влага, това несъмнено се отразява на дрехите, съхранвяни в него и те