Къде е мястото на парфюма у дома?

22/07/2021, 16:41:17
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/07/2021
Къде е мястото на парфюма у дома?

Със сигурност всяко момиче притежава парфюм, но не е ясно какъв процент от представителите на нежния пол знаят къде да съхраняват своя ароматен приятел, за да е винаги в хармония и съгласие с домашния интериор.

Много момичета носят своя парфюм постоянно в чантата си - за да им е под ръка в случай на необходимост. Това влияе с обратен знак на трайността на ароматната течност, тъй като през деня всяко излизане навън, където температурите са променливи, може да влоши вида и мириса. Оставената произволно чанта не може да бъде надежден сейф за опазването на скъпо струващия аксесоар. Ако се съхранява правилно, парфюмът ни може да издържи много по-дълго.

Правило номер едно е парфюмът да обитава тъмно и хладно място. Далеч от слънчева светлина. Ако тоалетката у дома е разположена в спалнята до прозореца и бутилките с аромати са красиво подредени там, рискуваме цветът на нашия ухаещ имиджмейкър да се промени, а неговият мирис да изветрее по-бързо. Някои хора държат своите шишенца с аромати на плота или рафта в банята. Излагането на топлина и влага може да промени нотките и да се отрази отрицателно на физическите свойства на етеричните масла от парфюмния състав. Хладилникът пък е среда, която изсушава. Там също не е желателно да пъхнем този красив и изискан аксеоар и да му натрапим компанията на най-различни хранителни продукти. Ако подозирате, че парфюмът ви е влошил качествата си, или ако просто искате да го смените с друг, разгледайте предложенията в MAKEUP.

Най-добрият вариант е да съхраняваме уникалните парфюмни бутилки в шкаф, който не е твърде тъмен или горещ, а температурата в него остава относително постоянна: около 13-15 градуса. Обикновено срокът на годност на парфюма е 3 г. от момента на отварянето му. Ако обаче след всяка употреба забравяме да затворим капачката, съдържанието в шишенцето може да се окисли и да замирише лошо. Най-дълготраен живот имат дървесните, флоралните и фужерните аромати. Източните по принцип издържат, но е възможно след време да променят цвета си. Цитрусовите ухания са най-капризни при запазване на своите качества, заради чувствителността на цитрусовото масло към условията на средата. 


Със сигурност всяко момиче притежава парфюм, но не е ясно какъв процент от представителите на нежния