Дизайн на остъклен балкон

17/07/2015, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 79 гласа
17/07/2015
Тагове:
Дизайн на остъклен балкон

В малките жилища всяко кътче е от значение. Балконът често се пренебрегва при планиране на обзавеждането и в много домове остава почти неизплозваем. С малко въображение и старание обаче той може да се превърне във функционално и добре изглеждащо пространство, което да разшири вашия дом.

Остъклената тераса успешно би могла да се превърне в офис, място за учене, мини библиотека, кът за кафе, бар, мини фитнес зала и стая за релакс или пък удобно кътче за цветята.

Балконът като офис

Балконът може да ви осигури лично пространство, в което да работите на спокойствие. Това място е така необходимо и често липсващо в малките жилища. В повечето апартаменти алтернативата е да се обосби работно място в спалнята или всекидневната, но това не винаги е възможно и практично. В такива случаи на помощ идва терасата!

Балконът като мини фитнес или кътче за релакс

За да си обособите истинска домашна фитнес зала определено ви е нужно пространство. Ако искате обаче да разположите само един – два малки уреда, то остъклената тераса би могла да свърши отлична работа. А едно малко канапе или подходящ люлеещ стол могат да превърнат вашия балкон в мечтаното място за почивка.

Балконът като кът за кафе

Несъмнено терасата е едно от най – приятните места където може да пиете сутрешното или следобедното си кафе. Всичко което ви е необходимо е удобно кресло или столчета и малка масичка за кафе!

Балконът като библиотека

Да превърнете терасата в домашна библиотека е една нестандартна, но пък много лесно изпълнима идея. Нужни са ви само няколко рафтчета или шкаф за съхранение на книги и разбира се малък диван или кресло за четене.


В малките жилища всяко кътче е от значение. Балконът често се пренебрегва при планиране на обзавежда