Парочистачка - какво трябва да знаем

09/07/2017, 08:07:48
Оценка 4.5 от общо 78 гласа
09/07/2017
Тагове:
Парочистачка - какво трябва да знаем

Какво трябва да знаем за уредите за почистване с пара и как да изберем подходящия за нашия дом?

Почистването с пара е все по – предпочитано в последните години, тъй като помага за поддържане на здравословна среда в дома. Парочистачките почистват само с вода, което ги прави напълно екологични. По този начин се избягва използването химикали, които не само са скъпи, но и предизвикват алергии и дразнене на кожата. Високата температура позволява ефективно почистване, унищожава бактерии, микроби и вируси. С помощта на парочистачка могат да се почистват твърди подови настилки, килими, мека мебел, щори, прозорци, плочките в банята, мраморни повърхности. Парочистачките почистват и дезинфекцират лесно, бързо и ефективно.

Какво не бива да почистваме с парочистачка?

Не е препоръчително да почиствате естествен паркет с парочистачка, тъй като има опастност да остане вода между дъските и да повреди паркета.

Желателно е да отваряте за кратко прозорците по време или след почистването с парочистачката за да може влагата да излезе навън.

Дизайн на парочистачката

При избор на почистващ уред обърнете вниамние на размера, формата, ергономичността. Предлагат се малки модели, удобни за хващане с ръка, има и по – големи, които трябва да се управляват от изправено положение. Обърнете внимание на дължината на захранващия кабел и на вместимостта на контейнера за вода.

Аксесоари и настройки на парочистачката

Някои уреди за почистване с пара се предлагат с различни приставки – четка за килим, специален гумен инструмент за почиставане на стъклени повърхности и огледала, различни дюзи за достигане на тесни и труднодостъпни места, микрофибърни кърпи.

Някои прахосмукачки с пара разполагат със система за подсушаване или абсорбиране на излишната вода след почистване. Това е много полезна функция, която ще ви спести локвите по пода. Качествените почистващи уреди са оборудвани с бутон, който регулира количеството на изпусканата пара. По – скъпите модели имат опция да изберете типа на материала, който ще почиствате и автоматично настройват силата на парата.


Какво трябва да знаем за уредите за почистване с пара и как да изберем подходящия за нашия дом? Поч