Как да скрием радиаторите у дома

16/11/2017, 02:57:03
Оценка 4.5 от общо 58 гласа
16/11/2017
Тагове:
Как да скрием радиаторите у дома

Отоплителните тела са нещо незаменимо и задължително във всеки дом, но каквото и да си говорим често те не отговарят на представите ни за естетика и дизайнерска интериорна визия.

Най – добре е тяхното "маскиране" да се предвиди още при ремонта на жилището тъй като тогава разполагате с много повече опции, но дори да сте пропуснали този момент пак има начин да прикриете радиаторите!

Първо нека да кажем, че при почти всеки използван метод ще има известна загуба на топлина. Най – ефективно е отоплението когато радиатора е открит и нищо не възпрепятства свободното движение на топлият въздух.

Също така е важно да може да се осигури бърз и лесен достъп до радиатора в случай на аварийни ситуации или при нужда от ремонт.

Най практикуваното решение е радиаторът да бъде скрит зад решетка, обикновено дървена.

Кутията, която прикрива радиатора може да играе ролята на тоалетка, рафт за аксесоари, топъл кът за четене и почивка.

Важно е решетката да има достатъчно отвори за да бъде осигурена добра вентилация и при нужда да може да се демонтира бързо.

Най – баналният начин е просто да скриете радиатора зад красиви дълги завеси.

Можете да боядисате радиаторите в красиви цветове, пасващи на цялостния декор на жилището ви. Така те могат да се слеят с останалия интериор и да не се набиват на очи или точно обратното – да се превърнат в забележителен акцент!

Нестандартно решение е радиаторът да бъде красиво изрисуван или декупиран. Така той ще изглежда като същинско произведение на изкуството.

Друг вариант е радиаторът да бъде скрит в предварително изградена ниша и пред него да бъде поставена декоративна решетка. Основен минус тук е, че това трябва да бъде планирано при ремонта на жилището.


Отоплителните тела са нещо незаменимо и задължително във всеки дом, но каквото и да си говорим често