Камина на биоетанол

04/10/2016, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 33 гласа
04/10/2016
Тагове:
Камина на биоетанол

Камината несъмнено създава в дома, уют, топлина и хармония, за които всички мечтаем през студените зимни дни.

Класическата камина обаче освен, че изисква не малка инвестиция за създаването си, се нуждае от постоянна поддръжка, която не всеки може да си позволи.

Носенето на дърва, неизбежното цапане на жилището, миризмата на пушек, чистенето на пепел са ежедневните трудоемки и неприятни дейности, които съпътстват камината на дърва.

За щастие съвременните технологии предлагат добра и достъпна алтернатива - камина на биоетанол.

Камината на биоетанол изглежда красиво, уютно, лесно се вписва във всеки модерен или класически интериор. Тя е екологична, поддръжката й е лесна.

Не изисква комин и може да се постави навсякъде в жилището.

Огънят, излъчван от био камината разбира се, не е напълно като реалния, но също създава приятна, задушевна атмосфера и внася уют в помещението.

Камината е икономична, не нагрява околните повърхности и може да бъде поставена както навсякъде в жилището, така и в градината.

Покупката й не е свързана с разходи за ремонт на жилището, сложен монтаж, покупка на допълнителни съоръжения като радиатори, закупуване и складиране на дърва, ежедневно почистване.

Био камините са иновативна алтернатива на класическата камина с достъпна стойност. Сред най - големите им предимства са това, че затоплят помещението бързо и равномерно.

Не изискват висока първоначална инвестиция, а горивото им е евтино, което ги прави много икономичен вариант за семейния бюджет.

Основните типове камини на биоетанол са:

- стенни

- мобилни

- свободностоящи

- вградени

Биоетанолът се добива от целулозна биомаса - пшеница, царевица, тръстика и др. Той е лесен за употреба, а основното му предимство е, че по време на горене не отделя миризми или вредни газове.

Както с всяко друго лесно запалимо гориво, трябва да бъдем внимателни при работата с биоетанол.Бутилката с гориво не бива да се оставя отворена и в близост до камината по време на горене. Ако биоетанолът се разлее извън горивната камера трябва веднага да се почисти и да се изчака със запалването на камината докато се изпари напълно.

Биоетанолът се съхранява в добре затоврен съд на тъмно, сухо и прохладно място без преки слънчеви лъчи и далеч от отоплителни уреди.

Помещението, в което работи камина на биоетанол трябва да се проветрява редовно.

Камината на биоетанол е отлична алтернатива за хора с дихателни проблеми, алергии, астма. Те биха могли да получават дискомфорт или усложнения от дима и миризмата на традиционната камина на дърва.

Био камината е едно чудесно решение в такива случаи.

За да получите по - ефективна топлина и да засилите естетичния ефект на камината може да използвате декоративни дръвца и камъни. Последните освен,че служат за красота, отдават топлина по - дълго време.


Камината несъмнено създава в дома, уют, топлина и хармония, за които всички мечтаем през студените з