Кафявият диван в интериора

25/06/2019, 12:54:02
Оценка 5 от общо 2 гласа
25/06/2019
Тагове:
Кафявият диван в интериора

Кафявият цвят е неутрален, земен, естествен. Той предлага много богата гама от нюанси – от бежово, през медно, до шоколад и кестен. Кафявото символизира спокойствие, баланс, сигурност. Кафявият диван носи усещане за комфорт, уют, топлина и хармония. Той лесно се вписва във всеки интериор. Освен това кафявият цвят е един от най-практичните що се отнася до мебелите, тъй като се поддържа лесно и се съчетава без проблем с подови настилки, стени и интериорен текстил във всякакви цветове.

Кафявият диван може да бъде съчетан както с меки, приглушени и неутрални тонове като бежово и сиво, така и с ярки контрастиращи цветове като горчица, тюркоаз, индиго.

Кафявият цвят се асоциира с природата, земята, дървото. Различните му нюанси като капучино, кафе, шоколад го правят подходящ за всеки интериорен стил.

Диван в бежови нюанси

Диванът в бежово е добър избор за всяка стая. Той лесно ще се съчетае с останалия текстил и мебели. Ако целите спокойна обстановка, комбинирайте го с други кафяви нюанси като кафе или шоколад, сиво, бяло. За да го „раздвижите“ добавете му пъстри декоративни възглавнички във весели цветове като жълто, зелено, лилаво, розово или пъстър килим.

Кафяв диван в минималистичен стил

За помещения в минималистичен стил може да заложите на всеки нюанс на кафявото. В този случай диванът е едноцветен, с прави и строги линии.

Диван в медно кафяво

Диванът в нюанси на мед или бронз подхожда както на модерни така и на ретро или класически обзаведени дневни или кухни.

Кафяв диван в детската стая

Кафявият диван е отличен избор за детската стая, главно заради лесната поддръжка на цвета. Освен това той придава спокойствие, хармония, подобрява паметта.

Кожен кафяв диван

Най-привлекателната дамаска за кафявият диван е кожата. Може да бъде изкуствена или еко кожа. Тъй като това е земен и натурален цвят, диванът изглежда много естествено, облечен в кожа.

Диван в индустриален стил

Кафявият диван е може би най-добрия избор за помещенията в лофт стил. Отлично се съчетава с бронз, черно, сиво, маслено зелено, горчица, които преобладават в индустриалния интериор.

Диван в скандинавски стил

Кафявият диван е отлично решение и за скандинавския интериор. Той се вписва чудесно сред белите, сиви и сини, преобладаващи тонове.

Диван в еко стил

За еко стила, несъмнено кафявият диван е най-добрия избор. Той хармонизира отлично със зелените растения, естествено дърво и камък, топлите земни нюанси.


Кафявият цвят е неутрален, земен, естествен. Той предлага много богата гама от нюанси – от беж