Петдесет нюанса сиво в хола

18/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 52 гласа
18/12/2014
Тагове:
Петдесет нюанса сиво в хола

Сивият цвят е предпочитан и чест избор за модерния интериор. Той е универсален, съчетава се успешно с всички други цветове, излъчва класа, елегантност и изтънченост.

Всекидневната в сиво може да излегжда спокойна, модерна и луксозна едновременно. Като прибавим и възможните комбинации с други цветове, практичността на сивото го прави особено предпочитан цвят за това помещение.

Въпреки, че много от хората намират сивия цвят за скучен, той излъчва спокойствие и хармония и съчетан в подходящи цветови комбинации би могъл да направи хола интересен и различен.

Всъщност точно необятните възможности за съчетания с други цветове правят сивото толкова желан цвят за обзавеждане. В повечето случаи той е използван за основен, а към декора се прибавят акценти в други цветове.

Сивото може да се съчетае добре както с бледи и неутрални тонове като бежово, бяло, кафяво, така и с ярки като оранжево, жълто, лилаво.

Освен това сивтото има много нюанси, които бихте могли да ползвате в зависимост от ефекта, който искате да постигнете.

Ако се стремите към минималистичен стил, комбинирайте сивтото с черно и бяло, а ако искате да внесете цвят в декора използвайте свежи цветове – например зелено.

Друго голямо предимство на сивото е, че действа успокояващо и придава чувство за баланс на помещението. Този ефект се засилва особено в помбинация със синьо, което също въздейства по подобен начин. Така че ако искате да постигнете пълна хармония комбинирайте двата цвята, може да добавите и топли нюанси на кафявото, както в тази всекидневна.

Може да се комбинират и повече от два цвята за внасяне на допълнително настроение. За по-смелите добра е комбинацията между сиво и цикламено или тюркоазено. За по-нежна комбинация може да съчетаете сиво и небесно синьо или бебешко розово.

Сивият цвят е особено подходящ за стени, на които искате да изпъкнат картини, гоблени или фотогалерия, например.

Комбинацията на сиво и бяло си остава класика в жанра. Тя е свежа, елегантна, подходяща е за малки и добре осветени всекидневни, тъй като създава усещане за допълнително пространство.


Сивият цвят е предпочитан и чест избор за модерния интериор. Той е универсален, съчетава се успешно