Пердета и щори в дневната - актуални тенденции за 2018 година

26/12/2017, 19:12:34
Оценка 4.5 от общо 47 гласа
26/12/2017
Тагове:
Пердета и щори в дневната - актуални тенденции за 2018 година

Завесите са неизменна част от интериора на дневната. Те придават уют, комфорт и стил и допълват дизайна на помещението.

Традиционните дълги завеси на практика не излизат от мода. Актуални са както прозрачните тюлени пердета, така и плътните завеси, непропускащи светлина. Модерни са още късите закачливи перденца, римските щори, роло щори, японска стена.

Ако дневната ви е с южно или западно изложение задължително помислете за завеси, непропускащи светлина. Същото важи и ако се намирате на нисък етаж с гледка към улицата. Може да съчетаете дървени щори и перде или прозрачни и плътни завеси или пък да се спрете само на един вариант – например римски щори.

Цветовите решения зависят от интериора на дневната и вашите предпочитания. Модерни са сиво, бяло, млечен шоколад, ванилия, пясъчно бежово, морско синьо, тъмно синьо, горчица, патладжан.

С помощта на пердетата може да увеличите визуално височината на стаята като изпозлвате дълги, прави завеси от тавана до пода или пък такива с вертикални линии. За визуално увеличаване на обема на цялата стая може да изпозлвате завеси с хоризонтални ленти. Цветът и материята на завесите могат да се съчетаят с тези на останалия текстил в стаята - дамаски, килими, шалтета.


Завесите са неизменна част от интериора на дневната. Те придават уют, комфорт и стил и допълват диза